31o

Для допомоги воїнам: у калуському садочку вчилися виготовляти стрітенські свічки

  • 2024.01.30 19:44
    • Громада
    • Освіта
  • 176

«Поділись теплом стрітенської свічки з воїном» - під такою назвою провели напередодні свята Стрітення Господнього у ЗДО «Золотий ключик» майстер-клас з виготовлення стрітенської свічки.

На захід зібралися батьки, вихованці та працівники закладу. Мета його особлива: у дружній, теплій атмосфері не тільки навчитися виготовляти атрибут свята, а й потім його продати. А вторговані кошти спрямувати на допомогу ЗСУ. Для цього вже й з волонтерами зв’язалися.

З перших днів війни садочок став прилистком для внутрішньо переміщених. І тільки з 1 травня минулого року відновив свою роботу. Тут знову стало гамірно. Адже 10 груп відвідує понад 170 дітей. За цей час у садочку проведено багато заходів на підтримку Захисників. Збирали допомогу для батьків вихованців, які сьогодні боронять рідну землю.

У прибраній залі – два прапори з підписами вдячності. Їх з собою привезла Лариса Вікторівна, медична сестра садочка, яка переїхала з Куп’янська. Вона воювала, демобілізувалася. Тепер себе присвячує діткам.

Малеча із задоволенням разом з мамами та вихователями творили справжні дива: на очах з’являлися свічки, виготовлені з любов’ю, окроплені слізьми…Адже згадали своїх чоловіків, тат, заради яких сьогодні й трудилися.  

«Кожного ранку о 9:00 ми, працівники садочку, разом з дітками долучаємося до загальнонаціональної хвилини мовчання. Спільно виконуємо Гімн України і молимося за наших Захисників та якнайшвидшу перемогу. Також ми розпочали дуже тісну співпрацю з батьками. Залучаємо їх до всіх заходів. Зараз триває тиждень Казки. Батьки теж беруть участь: переодягаються, інсценують вистави разом з дітьми. Хочемо, щоб вони були активними і бачили як ми працюємо. У закладі також виготовляємо окопні свічки», - розповіла директорка закладу Леся Тягур.

А сьогодні вірші читали та дарували танок присутнім працівники закладу разом з вихованцями.

Управління освіти Калуської міської ради 

Інші новини