12o

Відбулася нарада з питань економічного розвитку громади, промисловості та міжнародного співробітництва 

  • 2024.03.20 12:15
    • Громада
    • Економіка
  • 126

Щосереди відбуваються наради з питань економічного розвитку громади, промисловості, інвестицій, міжнародного співробітництва та грантової діяльності. 

Сьогодні, 20 березня, разом з фахівцями управління економічного розвитку міста та управління земельних відносин участь в нараді взяли представники деяких релокованих підприємств для вирішення проблемних питань.

Геннадій Кізім, керівник фермерського господарства «Овочі Слобожанщини», яке минулоріч здивувало прикарпатців смачними кавунами, розповів про ситуацію із власним підприємством. Від початку війни разом із родиною змушені були евакуюватися з Куп’янського району. Там, на Харківщині, обробляли до 100 га землі. В Калуській громаді, в субаренді перебуває 35 га. Цьогоріч планують вирощувати «борщовий набір» та, звичайно, й кавуни. Можливо й цибулю. В Куп’янську, де це доступно, вирощують технічні культури. І техніка майже вся ще там залишилася. До міського голови звернулися з допомогою у пошуках складських приміщень. Андрій Найда дав доручення відповідальним спеціалістам посприяти фермеру у вирішенні питанні.

З майбутніми планами поділився й власник одного з приміщення в промисловій зоні Калуша. Наразі вони у пошуку потенційного інвестора для започаткування нового спільного проєкта.

Андрій Найда підкреслив: «Наша громада – тилова. Тому важливо, а особливо тепер, сприяти та робити все можливе, щоб економіка громади, регіону працювала ефективно».

Також на нараді обговорили й інші питання щодо розширення зав’язків та налагодження міжнародної співпраці.

Інші новини