13o

Реорганізацію освітньої галузі обговорили на нараді депутати та освітяни

  • 2024.01.16 18:20
    • Освіта
  • 135
   ✅Сьогодні відбулась нарада членів постійної депутатської комісії з питань соціально-економічного розвитку, бюджету та інвестиційної політики з керівниками закладів загальної середньої освіти Калуської територіальної громади. Радились про те, як має функціонувати у 2024 році освітня галузь – в умовах зменшення на 50 млн грн державної субвенції.
  ????«Зменшення кількості учнів, порівняно з іншими громадами області, у нас відбулося найбільше. Ми маємо воювати за кожного учня. Бо від цього залежить розмір освітньої субвенції. Ми мусимо шукати шляхи економії коштів. Оптимізації закладів нам точно не минути. Але освітяни не мають залишитьсь без зарплати» - наголосив міський голова Андрій Найда.
  ????Заступниця міського голови Надія Гуш коротко підбила підсумки діяльності освітньої галузі у 2023 році і повідомила про перспективи розвитку в році поточному. Начальниця управління освіти Ірина Люклян проаналізувала розрахунок освітньої субвенції на 2024 рік і повідомила про заходи щодо економії бюджетних коштів.
   ✅Про результати огляду тимчасовою депутатською комісією закладів освіти поінформувала депутатка міської ради Богдана Галайда. Комісія відвідала пратично всі заклади освіти (крім двох садочків) і оцінювала господарський стан закладів.
  ????Заступниця начальниці управління освіти Леся Кобзан розповіла про перспективу розвитку мережі закладів освіти. Оптимізація в галузі є неминучою, це розуміють усі. Проте, потрібно ретельно зважити, які заклади зможуть функціонувати, як ліцеї, які потрібно реформувати в гімназії. Який навчальний профіль обрати закладу. За рахунок чого можна зекономити максимум коштів. Які виплати і в якому обсязі для калуських освітян збережуться. На обговорення цих надважливих питань у педагогічних колективах, з батьками учнів директори закладів освіти мають місяць. А за два тижні запланована проміжна нарада депутатів міської ради – членів бюджетної комісії з директорами шкіл та керівництвом освітньої галузі.
Інші новини