12o

У пам‘ять про Героя Романа Мельника відкрили сьогодні меморіальну дошку на фасаді с/к «Сокіл» спортивної школи

  • 2024.02.10 14:43
    • Актуально
    • Громада
    • Герої не вмирають
  • 117

Саме сьогодні нашому Захисникові мало виповнитися 36 років, але жорстока війна обірвала його долю… 

Захищаючи Україну з перших днів війни, Герой з позивним «Чорний» загинув у липні 2023 від отриманих травм унаслідок підриву на міні. Він боровся за своє життя, усі плекали надію, що його вдасться врятувати, на жаль, дива не сталося… 

У пам‘ять про Романа Мельника і його жертовний подвиг відкрили сьогодні меморіальну дошку на фасаді спортивного комплексу «Сокіл» ДЮСШ міської ради. 

Ця подія об’єднала рідних Романа, друзів, побратимів та всю Калуську громаду.

Трепетно, з посмішкою крізь сльози, про дитинство Героя сьогодні згадував його дядько Ярослав Мельник. Про службу та міцний дух Воїна розповів командир взводу – Роман Кравець. А друзі Героя – Андрій Зеленяк, Сафар Лачинов та Роман Кобута поділилися цінністю дружби з полеглим Романом. 

Для своїх товаришів він був наставником, прививав їм любов до спорту, завжди був готовий підтримати та підкласти своє надійне плече опори. Усі згадують його як відданого бійця, талановитого спортсмена, щирого патріота і надзвичайно добру та життєрадісну людину. 

Символічно, що пам’ятний знак встановлений саме на фасаді ДЮСШ, адже Герой, ще будучи юнаком, захоплювався легкою атлетикою, а згодом почав цілеспрямовано займатися боксом. 

Але любов Романа Мельника до України переважила усе. Він тихенько носив її у своєму серці, як носять натільний хрестик. Ніколи не говорив пафосних слів, не шукав визнання. А просто, коли прийшов час захищати майбутнє своєї нації – не вагаючись, взяв на себе цей обов’язок. Ми у вічному боргу перед Воїном.

 Калуська громада пам’ятає своїх Захисників. І скільки б не минуло часу – ми берегтимемо цю пам'ять як найцінніше і найсокровенніше. Бо кожне ім’я Героя – це ім’я подвигу, порятунку та волі!

Інші новини