12o

Традиційна нарада зі старостами 20 вересня відбулась у селі Копанки (ВІДЕО)

  • 2023.09.21 14:29
    • Громада
    • Старостинські округи
  • 276

На порядку денному – важливі питання життєдіяльності Копанківського старостинського округу Калуської міської територіальної громади. Округ складається з одного села із населенням майже 2000 мешканців. Копанки, разом з усією Калуською громадою, злагоджено діють на підтримку ЗСУ.

Зокрема, співпрацюють з ГО «Добровільні батальйони України», яка займається поставкою автомобілів на фронт – розповів, звітуючи про свою роботу в.о. старости Василь Лазар. В ході наради неодноразово лунали слова подяки КП «Калушавтодор» за відремонтовані місцеві дороги і КП «Міськсвітло» - за освітлення вулиць. Однак, мешканців турбує незадовільний стан дороги сполученням Копанки-Довпотів, яка перебуває на балансі ДП «Дороги Прикарпаття». З-помж інших нагальних потреб: необхідність заміни дахового покриття гімназії та капітального ремонту спортзалу.

Також є питання щодо якості води, яка надходить до шкільного харчоблоку. Вода із високим вмістом заліза. Ця проблема потребує чимшвидшого вирішення. Як і давнє наболіле питання із каналізацією. Активно тривають ремонтні роботи у народному домі, в гімназії відремонтовано навчальні класи, їх осучаснено відповідно до вимог НУШ. 

Щодо доходів й видатків округу. Загалом на його потреби з бюджету територіальної громади минулоріч за всіма напрямками спрямовано понад 11,8 млн грн (5,2 млн грн власних коштів, якщо не враховувати освітню субвенцію). Доходи від Копанківського округу становили майже 21 млн грн, а за перший квартал поточного року доходи склали 4 млн грн. Це – чи не єдиний бездотаційний округ Калуської МТГ. Левова частка цих доходів забезпечується ТзОВ «Goodvalley Ukraine», з якими у громади тісні дружні стосунки. Копанківський старостинський округ регулярно бере участь у грантових проєктах від цього потужного підприємства і перемагає в них. Також «Goodvalley Ukraine» допомагає громаді на благодійних засадах.

Інші новини