14o

НА КАЛУСЬКОМУ ЛЬОДУ — ФІГУРИСТКИ! (ВІДЕО)

  • 2024.01.31 20:00
    • Громада
    • Медіацентр "КМТ"
    • Трансляції
    • Відео
  • 426

— Просто переїхала, і цілий рік ковзани у мене лежали у валізі. Я їх навіть не діставала, і не думала, що колись повернуся у тренерську діяльність.

Але все одно брала їх із собою. Це, мабуть, було перше, що я склала у рюкзак, коли виїжджала, — Олена Ступка згадує про переїзд із Херсонщини у Калуш.

Дівчина змушена була полишити рідне місто із початком повномасштабного вторгнення. У нашій громаді їй вдалося не просто продовжити займатися фігурним катанням, але і відновити тренерську діяльність. Калуська льодова арена – одне із небагатьох місць заходу України, де можна комфортно займатися і тренуватися на «стандартному» льоді. Тому за короткий період час у Олени зібралася команда із вихованок. Місцеві дівчатка від трьох до 14-и років за кілька місяців занять не просто вправно їздять на ковзанах, але і виконують кілька елементів фігурного катання, зокрема, і найпростіші стрибки.

— Найкращий вік для початку занять фігурним катанням – 3-5 років. Тоді, можливо, через невисокий зріст, не так страшно падати. І добре розвивається координація рухів, — розповідає Олена. — Я починала доволі пізно, як на цей вид спорту, — у дев’ять років. Але встигла усе. Були і українські змагання, і закордонні, і тренером у Херсоні встигла попрацювати. Вдячна своїм наставникам, і досі з ними раджуся.

Усього за рік тренувань вихованиці Олени Ступки уже привезли медалі зі змагань у Новояворівьку і Білій Церкві. Невдовзі їх чекає ще одне змагання. 

Фігурне катання – це не просто надзвичайно красивий спорт. Це – і суттєве зміцнення здоров’я. 

— Як раніше ми потрапляли на фігурне катання? Нас спрямовували лікарі. Часті застуди, нежиті, горло, астма – це все лікується на льоді. Загартовування, сила, витривалість — це все до нас! — наголошує Олена.

Попри суттєву користь для здоров’я, цей спорт найбільше приваблює своєю красою, вражає легкістю, граційністю. Що таке можливо виконати, часом, складно повірити. Навіть, якщо побачити на власні очі.

Переконайтеся — у відео.

Інші новини