12o

Найпопулярніший — футзал. Стартував другий етап проєкту «Пліч-о-пліч. Всеукраїнські шкільні ліги»

  • 2024.02.06 14:24
    • Громада
    • Спорт
  • 146

Сьогодні, 6 лютого, стартував другий, територіальний, етап Всеукраїнського проєкту «Пліч-о-пліч. Всеукраїнські шкільні ліги», який триватиме майже до кінця березня. Змагання розпочались у спортивній залі «Сокіл» ДЮСШ Калуської міської ради. 

Присутніх привітала заступниця міського голови Надія Гуш. Вона побажала успіху учасникам змагань і підкреслила особливу важливість фізичного розвитку у освітньому процесі. Надія Гуш також висловила подяку педагогічним колективам за ефективну організацію першого етапу змагань і підготовку команд до подальшої спортивної боротьби. 

Проект «Пліч-о-пліч. Всеукраїнські шкільні ліги» відбувається під егідою Президента України Володимира Зеленського. Змагання спрямовані на розвиток фізичної культури і спорту, масового залучення молоді до здорового способу життя.  

Передбачено п'ять етапів: шкільний, територіальний, районний, обласний і фінальний - всеукраїнський. Під час шкільного етапу відбирали найсильніших учасників та формували команди. 

Другий етап змагань у Калуській громаді розпочали із футзалу. Саме цей вид спорту є найпопулярнішим на проєкті у нашій громаді. На змагання із футзалу заявлено загалом 16 команд. По 14 команд змагатимуться у волейболі для юнаків і дівчат, сім — у спортивному орієнтуванні, шість – у черліденгу, чотири – у баскетболі серед юнаків. У п’яти видах спорту, запропонованих проектом, долучені 20 команд освітніх закладів Калуської громади.

Інші новини