11o

Троє учнів-калушан удостоєні найвищих державних стипендій 

  • 2024.01.03 16:26
    • Громада
    • Освіта
  • 140

 За результатами участі у Всеукраїнських олімпіадах та конкурсах у 2022-2023 н.р. троє учнів закладів загальної середньої освіти Калуської громади отримують стипендії Президента та стипендії Кабінету Міністрів України. Це: випусник Калуського ліцею №3 Максим Коцан, учень 10 класу Калуського ліцею №5 Юрій Псюк та учениця 11 класу Калуського ліцею імені Дмитра Бахматюка Марії Ясінець.

Так, стипендію Президента України 2023 року, яку призначають переможцям Всеукраїнських учнівських олімпіад з навчальних предметів та переможцям Всеукраїнського

конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт учнів-членів Малої академії наук України отримують: за зайняте І місце у Всеукраїнській олімпіаді з інформатики - учень 10 класу Калуського ліцею №5 Юрій Псюк (учителі Андрій Попик та Ірина Іванущин).

За ІІ місце в олімпіаді з біології - учениця11 класу Калуського ліцею імені Дмитра Бахматюка Марії Ясінець (учитель Галина Лойош).

Наказом МОН України №1298 від 22 жовтня 2023 року «Про призначення стипендій Кабінету Міністрів переможцям Всеукраїнської олімпіади з української мови та літератури 2022-2023 н.р.» стипендію Кабінету Міністрів України призначено випускникові Калуського ліцею №3 Максиму Коцану, вчитель Оксана Яворська. Оскільки сьогодні він є студентом Львівського національного університету ім. Івана Франка, то управління освіти Калуської міської ради подавало клопотання у ВНЗ для забезпечення виплати заслуженої винагороди переможцю.

Інші новини