20o

Для посилення боротьби з борщівником Сосновського

  • 2024.07.24 13:41
    • Громада
    • Житлово - комунальне господарство
  • 24

Із 23 липня поточного року на території Калуської міської територіальної громади з’явилась додаткова техніка для посилення боротьби з борщівником Сосновського. 

Комунальне підприємство «Калушавтодор» взяло в строкове користування мульчер – спеціальне навісне обладнання для ліквідації самосівів борщівника Сосновського, косіння трави, видалення і подрібнення чагарників, гілок дерев діаметром до 7-8 см. Мульчер встановили на гусеничному екскаваторі – для кращої прохідності, для роботи у труднодоступних місцях. 

Наразі нова техніка вже викошує від чагарників територію в районі вул. Литвина. Далі – перейде до очищання узбіч на вулицях Мостиській, Вітовського, Банянській. У планах, звичайно, і посилення боротьби з поширенням борщівника Сосновського. 

За словами заступника директора КП «Калушавтодор» Володимира Гільщанського, ефективність нового обладнання очевидна. Особливо зараз, в умовах гострого дефіциту робочих рук. «До прикладу, обсяг роботи, на яку п’ять комунальників затрачають годину робочого часу, один оператор мульчера здатен виконати за 15 хвилин», – стверджує Володимир Гільщанський.  

Місцевому бюджету угода на послуги мульчера через систему публічних закупівель Prozorro обійшлася у 200 тис. грн.

Інші новини