5o

Рада з питань ВПО при Калуській міській раді розробляє план своєї роботи на період до 2025 року

  • 2023.10.16 13:28
    • Все для внутрішньо переміщених осіб
  • 492

  16 жовтня розпочалась стратегічна сесія для Ради з питань внутрішньо переміщених осіб при Калуській міській раді.

  Метою цього дводенного тренінгу є надання методичної допомоги Раді з питань ВПО у створенні плану роботи на період до 2025 року.

  На захід запросили і представників структурних підрозділів міської ради, які також допомагатимуть у формуванні плану. В ході стратегічної сесії фасилітаторка Наталія Солякова намагається «підштовхнути людей самим напрацювати свої подальші дії, мотивувати їх розробити певний стратегічний план. Щоб від бачення, чого саме вони хочуть, дійти до конкретних дій та результатів». Рада з питань ВПО була сформована наприкінці вересня. Цей консультативний орган складається із 17 осіб. Всі вони є вимушеними переселенцями і представляють близько шести з половиною тисяч ВПО Калуської громади. Наразі, найбільше їх турбують житлові проблеми та відсутність працевлаштування.

   «Дехто з людей повертається додому. Але дуже багато не мають куди повернутись. Наші домівки зруйновані або під окупацією. Державної допомоги на оренду житла не вистачає,» - каже Валерія Пруднікова з Бахмута, обрана головою Ради з питань ВПО при Калуській міській раді. «Це наша перша сесія. За її результатами ми вже матимемо алгоритм подальших дій щодо вирішення найнагальніших питань». «На території Калуської МТГ функціонує три шелтери для ВПО.

   До нас релокувалися майже три десятки підприємств. Але, звісно, проблеми тисяч людей, вигнаних війною з рідного дому, вирішити на просто. Це – наше спільне, пріорітетне завдання. І ми над цим працюємо разом з Радою з питань ВПО» - запевнила учасників тренінгу заступниця міського голови Надія Гуш.

   Стратегічна сесія організована в рамках проєкту «Підтримка спроможності системи соціального захисту населення щодо реєстрації ВПО», який реалізується за підтримки Управління Верховного комісара ООН у справах біженців Благодійною організацією «Благодійний фонд «Стабілізейшн Суппорт Сервісез» з метою посилення інституцій соціального захисту та підтримки внутрішньо переміщених осіб.

Інші новини