17o

Міжнародна організація Habitat for Humanity International розглядає перспективу реалізації спільного проєкту – створення соціального житла для ВПО в Калуській громаді.

  • 2023.10.15 10:05
    • Актуально
    • Все для внутрішньо переміщених осіб
  • 188

14 жовтня відбулася зустріч міського Андрія Найди з представниками міжнародної організації Habitat for Humanity.

   Разом з Річардом Хатвейєм ─ EMEA регіональним директором міжнародної організації, Аннікою Графвег ─ регіональною партнеркою з питань житлової екосистеми та реагування в Україні, Юлією Поповою ─ консультанткою з питань житла, Анною Пашинською ─ співзасновницею та кураторкою лабораторії «METALAB» обговорили можливості реконструкції недіючого приміщення садочку «Зірочка» та облаштування його під житло для ВПО. У громаді налічується декілька комунальних приміщень, які наразі непридатні до експлуатації, але у майбутньому можуть слугувати, як повноцінне житло для людей, які його потребують. Мова йде не про прилисток, а повноцінне житло, мешканці якого будуть нести пряму відповідальність за своє проживання.

   В обов’язок, до прикладу, буде входити самостійна оплата комунальних послуг. Зазначений соціальний проект буде направлений на соціалізацію ВПО у громаді, їх працевлаштування тощо. Міський голова Андрій Найда окреслив ситуацію: «Розуміючи усю глобальність проблеми, ми активно працюємо у напрямку підтримки внутрішньо переміщених осіб із самого початку повномасштабного вторгнення.

   Ми намагаємося забезпечувати цих громадян найнеобхіднішим – житлом. Однозначно, що самотужки ми б не справилися, адже це потужна справа, яка потребує великого обсягу фінансування. Тож ми співпрацюємо з небайдужими людьми (донорами, меценатами, благодійними організаціями, зокрема й міжнародними).

    Спільно оглянувши приміщення, розуміємо – роботи чимало, але це потрібна справа. Тож будемо сподіватися, що ця зустріч буде результативною.

   Нове житло передбачає проживання 250 осіб.

Інші новини