34o

Працювали над оновленням соціального паспорту громади

  • 2023.11.17 15:04
    • Громада
    • Соціальна сфера
    • Економіка
  • 154

17 листопада відбувся воркшоп «Підтримка Калуської міської територіальної громади в оновленні соціального паспорту». У заході взяли участь заступниці міського голови Надія Гуш, Наталія Кінаш, керуючий справами виконкому Олег Савка, а також представники соціальної сфери, структурних підрозділів міської ради.

 Навчання провели фахівці БО «БФ «Стабілізейшин Суппорт Сервісес» Світлана Дем’янчук, Юлія Дронь та Дмитро Савуляк.

Загалом, соціальний паспорт – це документ, який містить в собі величезний обсяг актуальної інформації про ресурси та соціальні особливості громади – від кількості населення в розрізі населених пунктів, віку, статі до переліку всіх послуг, які надаються органами місцевого самоврядування, комунальними підприємствами та установами. Також, він слугує своєрідним інструментом для промоції громади, створення позитивного іміджу.

Суттєвим є й те, що соціальний паспорт несе важливий меседж для інвесторів та донорів, дозволяє громаді оцінити свій потенціал, презентувати себе, сфокусувати увагу на основних потребах та розвитку необхідних соціальних послуг. 

В подальшому, за результатами навчання, буде створено робочу групу, до якої ввійдуть й представники громадських організацій. Разом працюватимуть над оновленням соціального паспорту громади.

Захід проведено в рамках проєкту «Підтримка спроможності системи соціального захисту населення щодо реєстрації внутрішньо переміщених осіб», який реалізується за підтримки Управління Верховного комісара ООН у справах біженців, БО «БФ «Стабілізейшин Суппорт Сервісес».

Інші новини