20o

На 83 році життя відійшов у засвіти тренер КУЦУК ОМЕЛЯН ЙОСИПОВИЧ

  • 2023.09.24 17:24
    • Актуально
    • Громада
  • 216

Із сумом сповіщаємо, що сьогодні вночі, 24 вересня, перестало битися серця легендарного тренера - 

Куцука Омеляна Йосиповича.

 Омелян Куцук народився 2 січня 1941 року в м. Тлумач Івано-Франківської обл. 

Упродовж 51 року, з 1969 по 2020, працював у ДЮСШ Калуської міської ради старшим тренером відділення та тренером-викладачем зі спортивного орієнтування. 

У період з 1973 по 1992 роки був директором цієї ж школи.

В 1978 році з ініціативи Куцука Омеляна Йосиповича в школі відкрито відділення спортивного орієнтування.

За роки роботи виявив високий рівень професіоналізму, як керівник позашкільного закладу та організатор дитячого колективу. Багато років був провідним тренером збірної команди України – очолював делегації збірних команд України під час виїздів на міжнародні змагання; членом президії тренерської ради федерації спортивного орієнтування України, головою обласної Федерації спортивного орієнтування та головою обласного Клубу спортивного орієнтування „Азимут”.

Упродовж трудової діяльності проводив науково-дослідницьку роботу: - розробив регіональну програму для гуртків позашкільних закладів, а також – співавтор першої в Україні навчальної програми для ДЮСШ, СДЮШОР та шкіл вищої спортивної майстерності «Орієнтування спортивне».

З початку 90-х років підготував 30 членів збірних команд України, 2 майстрів спорту України міжнародного класу, більше тридцяти майстрів спорту України, багаторазових переможців та призеріі кубків світу і Європи серед національних команд і військових. Чемпіонами світу .

Омелян Йосипович був суддею національної категорії зі спортивного орієнтування. Неодноразово призначався головним суддею чемпіонатів України з літнього орієнтування, орієнтування на лижах, студентських Ігор України.

 За вагомий особистий внесок у розвиток фізичної культури і спорту в Україні Указом Президента Україги Омеляну Йосиповичу присвоєно почесне звання «3аслужений працівник фізичної культури і спорту України» .

         За багаторічну спортивну, виховну і методичну роботу відзначений багатьма нагородами: обласними, міністерськими. У 2008 році Омеляну Куцуку присуджено міську педагогічну премію імені Костянтини Малицької, а в 2022 отримав звання "Почесний громадянин Калуської міської територіальної громади ".

 Кращі вихованці легендарного тренера продовжують його справу - працюють в галузі фізичної культури та спорту України та Європи. 

Він творив, запалював інших, давав поштовх до продовження справи виховання спортивних резервів. 

Омелян Йосипович житиме вічно , у пам'яті Калуської громади, в своїх вихованцях, які вже стали тренерами і допомагають формуватися новим талановитим особистостям.

Висловлюємо наші глибокі співчуття рідним, близьким, знайомим покійного.

Попрощатися з Омеляном Куцуком можна в будинку смутку УГКЦ Успення Пресвятої Богородиці, вул. Тихого, 6 а.

 Чин похорону розпочнеться у вівторок, 26 вересня,

о 12:00 год.

Вічна пам'ять легендарному тренеру Омеляну Куцуку!

Інші новини