18o

Відкрилася виставка Небесного фотографа Максима Бурди

  • 2023.10.14 17:42
    • Культура
    • Трансляції
    • Відео
  • 343

Крізь біль непоправної втрати найдорожчої людини, рідні полеглого Захисника України, ковельчанина Максима Бурди втілюють його мрію у життя!

14 жовтня на відкритті виставки вшанувати талант та пам'ять митця прийшла численна кількість мешканців громади. Спогадами ділилися кохана полеглого Героя Марія Лукашук, друзі, які разом навчалися з Максимом. Калуш – 8 місто, де експонуються фотографї.

Великі зусилля для того, щоб розмістити до 200 світлин, доклали працівники КЗ «Музейно-виставкоий центр», а також волонтери ГО «Чисті серця Калуші».

Міський голова Андрій Найда зазначив важливість такої події у місті. Подякував рідним - коханій Максима Марії Лукашук і мамі Ірині Максимчук за можливість побачити війну, яка вона є насправді через об’єктив Людини, котра понад усе любила свою рідну землю.

Максим обожнював фотографувати, мріяв створити виставку власних фоторобіт. Але він ще до нестями любив Україну, тож відкладаючи усі плани, став на захист Батьківщини. Службу проходив у складі 3 ОШБр.

Навіть крізь призму війни, він бачив прекрасне навколо себе, фотографував, залишаючись вірним військовій присязі та своєму покликанню. Роботи фотомитця не оцінить лише той, у кого кам’яне серце. У цих світлинах можна побачити душу Героя, емоції і переживання тих, хто щодня оберігає спокій українців. Споглядаючи ці роботи, усвідомлюєш усю цінність нового дня. Із фотопортретів його побратимів, на нас дивляться очі, сповнені любові, тривоги та віри. 

На жаль, серце фотомитця, військовослужбовця Максима Бурди, перестало битися 26 січня. Герой загинув під Бахмутом, захищаючи Україну. Але пам‘ять про Максима житиме у його світлинах. Буде жити і у серцях тих, хто хоча б один раз їх побачив.

Виставка триватиме впродовж місяця до 15 листопада. Тут можна придбати фотороботи, листівки, магніти, футболки. Частину коштів із продажу родина передасть у благодійний фонд «Янголи Азову».

Інші новини