16o

Понад 14 тис гривень зібрали «Ukrapols» та «Retrolab», що об’єдналися піснею заради підтримки ЗСУ

  • 2024.03.25 09:09
    • Громада
    • Культура
  • 74

24 березня в ПК «Юність» відбулася концертна програма на підтримку реактивної артилерійської батареї 92-ї окремої штурмової бригади імені кошового отамана Івана Сірка. 

У глядацькому залі зібралося чимало гостей, щоб насолодитися неперевершеними виступами гуртів «UKRAPOLS» ТА «RETROLAB».

«UKRAPOLS» - україно-польський музичний гурт, що розпочав свою діяльність у травні 2016 року. Його історія дуже насичена, адже учасники пережили чимало звершень та падінь. Проте, виконавців «UKRAPOLS» це не зламало і вони продовжують творити. 

У команді гурту 5 учасників: Геннадій Крок ( гітара, спів, автор текстів, композитор), Ольгерд Цесельский (соло-гітара, аранжування), Віктор Стурко (клавішні інструменти, спів), Костянтин Михайлишин (бас-гітара),

Роланд Бревко (барабани, ударні інструменти). 

До їхнього репертуару входять як ліричні твори, так і пісні з гострим характером. Учасники своїми авторськими піснями, що переплетені мотивами року та сучасним звучанням, несуть енергійну та емоційну насолоду. 

«RETROLAB» - усім відомий та всіма улюблений калуський гурт, що дарує своїм шанувальникам мелодії минулого у новому, сучасному звучанні. З перших днів своєї діяльності, учасники «RETROLAB» натхненно працюють над вдосконаленням своїх творчих можливостей, освоюють новий матеріал, збагачують репертуар, знаходять нові та цікаві ідеї для творчості на перекір обставинам, в яких довелося жити всім українцям.

Ретро мелодії по сучасному виконують: Ігор Бандура (клавішний інструмент, вокал), Сергій Овсеєнко (бас-гітара), Володимир Малецький (клавіші), Андрій Кіндрат (саксофон), Ігор Коржинський (соло-гітара), Володимир Вирасток (ударний інструмент), Роланд Бревко (ударний інструмент), Софія Петринич (солістка). 

Об’єднавшись піснею, два гурти подарували глядачам 23 композиції. А між тим, організатори дійства провели ще й благодійний аукціон, на якому було представлено 4 лоти, три з яких було продано. 

Охочі викупили картину-натюрморт «Весна-наречена» калуської художниці Вікторії Гречко, авторську роботу Петра Кулінського - годинник «Nutstorm», що зроблений із кедрового дерева, лісових і волоських горіхів та стабілізованого моху. А також було придбано футболку з логотипом гурту «UKRAPOLS». 

У результаті, з аукціону акумульовано кошти в сумі 5 200 грн. Крім того, у скриньках для благодійних внесків назбиралося ще 9 606 грн. Тож загальна сума коштів становила 14 тис. 806 грн, які організатори передадуть на потреби наших Захисників. 

Дякуємо команді ПК «Юність», гуртам «UKRAPOLS» та «RETROLAB» за організацію та проведення благодійної програми, за підтримку наших воїнів!

Інші новини