12o

Чотири ОСББ м. Калуша є учасниками Програми “Енергодім” - зовнішнього оновлення (утеплення) помешкання і модернізації внутрішніх систем

  • 2023.10.09 16:58
    • Громада
    • Житлово - комунальне господарство
    • Управляючі компанії
  • 264

Енергодім – це програма енергомодернізації багатоповерхових будинків. У Калуші перший проєкт був завершений у 2021році. Тоді свій будинок утеплили мешканці ОСББ «Січове 15». 

Заходи реалізовуються: 70% - коштом державної Програми «Енергнодім», 5 % - місцевим бюджетом по заходах програми «Енергодім Калуш», решта – об’єднанням співвласників. Тоді внесок з місцевого бюджету склав 298 тис. грн.

Вже виконано великий об’єм по термомодернізації будинку за адресою бульвар Незалежності, 4 ОСББ «Незалежність – К». Оцінка вартості реалізації заходів з енергоефективності відповідно до розробленого проєкту складає майже 50 млн. грн., з державного бюджету ОСББ вже отримало понад 12 млн. грн. відшкодування і з бюджету громади – 851 тис. грн.

 Розпочалися роботи і мешканцями ОСББ «Едельвейс-Калуш».

Загалом, п’ять багатоквартирних будинків наразі в Калуші є учасниками проєкту «Енергодім», а, відповідно, зможуть відчути переваги комплексної енергомодернізації. У Державному фонді енергоефективності погоджені програми калуських ОСББ на суму 309 мільйонів гривень, відшкодовано з державного бюджету – 16,4 млн грн та з бюджету громади – 1,149 млн грн.

Участь у Програмі «Енергодім» дає можливість зменшити енергоспоживання, поліпшити комфорт та умови проживання й технічний стан будівлі й провести комплекс робіт з теплоізоляції стін, даху та підвальних перекриттів, замінити двері та вікна в місцях загального користування.

Інші новини