13o

Всеукраїнський відбір на міжнародні змагання «United States Air Force Trials»

  • 2023.12.26 16:00
    • Громада
    • Спорт
  • 111

Міністерство у справах ветеранів України провело Всеукраїнський відбір до національної збірної команди України для участі у міжнародних змаганнях «United States Air Force Trials». Змагання, що складалися з восьми видів адаптивного спорту, були організовані Мінветеранів спільно з ГО «Ігри Інвіктус Україна», ГО «Повернись живим» та БО «Стратком Україна» і є частиною Єдиного календарного плану фізкультурно-оздоровчих, спортивних заходів та змагань на 2023 рік. 

До змагань, які тривали з 12 по 14 грудня, загалом доєднались близько 170 ветеранів війни та чинних військовослужбовців. З них 30 учасників представлятимуть українську ветеранську та військову спільноту на міжнародній арені, а саме – у США вже навесні. Передував змаганням навчально-тренувальний збір із загальної фізичної підготовки. Вже у січні учасників національної збірної обере спеціальна комісія. 

Організатори зазначають: ці змагання, насамперед, сприятимуть одужанню та реабілітації військовослужбовців і ветеранів, які отримали травми, поранення чи захворювання під час виконання своїх службових обов’язків. А ще серед основних цілей – залучення якомога більшої кількості ветеранів і військових до занять фізкультурою і спортом, популяризація адаптивних видів спорту серед ветеранів.

Інші новини