8o

У ТОЧЦІ «СПІЛЬНО» ГОТУЮТЬСЯ ДО «ОСІННІХ» ЗАХОДІВ

  • 2023.09.13 16:22
    • Громада
    • Соціальна сфера
  • 203

У дитячій точці «Спільно» у ліцеї №7 змінюється ритм роботи – із літнього на осінній. Дітки повернулися до навчання, а, отже, треба створити такі умови, щоб легко і цікаво було кожному.

  — Улітку ми практикувати тематичні тижні. Але восени дітки повертаються до навчання, і ми хочемо забезпечити їм ще більш цікаві і корисні заняття. Цього тижня ми ще згадуємо про канікули. Влаштовували креативне заняття – клеїли об’ємне сонечко. А вже з наступного творитимемо на осінню тематику, використовуватимемо природні матеріали, — розповідає фахівець із соціальної роботи точки «Спільно» Василина Кашівська. 

  Окрім творчого дозвілля, пропонують і ряд актуальних заходів і зустрічей. Так, дітки уже мали нагоду поспілкуватися із надзвичайниками, правниками і журналістами. Незабаром, з нагоди Дня рятувальника, їм обіцяють зустріч із представниками цієї професії. Такі заходи – максимально інформативні, адже присутнім не лише розповідають про професію, але і – навчають, як діяти у складних нестандартних ситуаціях. 

  Крім того, Василина Кашівська анонсує і захід із нагоди Міжнародного дня миру, який відзначатимемо наступного тижня.

  Фахівчиня каже: багатьом діткам зараз доводиться нелегко через зміну режиму, початок навчання, тривалу відсутність батьків. Наголошує: батькам варто пильніше придивлятися до діток. Особливо, вранці, коли дитинка прокидається і збирається до школи. Якщо є тривожні сигнали, можна звертатися до психологів точки «Спільно». Однак, вирішення цієї проблеми слід починати зі спілкування. 

  — Нещодавно мала випадок, коли дитина на творчому занятті поводилась доволі відсторонено. Просто почала з ним говорити, і з’ясувалося, що дитина хвилюється, чому мама довго працює і пізно забирає його із школи. Просто намагалася пояснити, що це – робота, і мама там повинна перебувати. І себе у приклад ставила, що працюю допізна. А, за творчим заняттям, час спливе швидше. Допомогло, — радіє Василина Кашівська.

  Крім того, у точці «Спільно» працюють із жінками, які очікують народження діток. Раз на тиждень такі заняття відбуваються у жіночій консультації. Влаштовують зустріч із фахівцями і говорять на різні теми, які турбують майбутніх мам, і навіть – допомагали памперсами. 

  Наразі у точці «Спільно» є дві групи фахівців. Одна із яких – мобільна. Запрошують усіх охочих дітей із громади. Влаштовують і виїзні заходи. Можна звертися до психологів, які є у штаті. 

  Дитинство повинне бути цікавим, легким і барвистим!

Фото із Фейсбук сторінки Дитячої точки "Спільно".

Інші новини