26o

Два заклади освіти Калуської громади стали переможцями обласного проєкту «5 кроків до здорового харчування»

  • 2024.01.09 13:17
    • Громада
    • Освіта
  • 131

Протягом грудня минулого року на Прикарпатті здійснювалась реалізація інформаційно-просвітницького проєкту «5 кроків до здорового харчування» – за підтримки Всесвітньої організації охорони здоров’я та Центру громадського здоров’я МОЗ України.

   Учасниками проєкту стали два заклади освіти Калуської територіальної громади: Калуський ліцей №5 і Голинський ліцей. Загалом з обидвох ліцеїв залучили 140 учнів, 26 учителів, 2 медичні сестри. Відповідальні куратори проєкту – фахівці Калуського РВ ДУ «Івано-Франківський ОЦКПХ МОЗ» Марія Жекало, Олеся Перегінець та Іван Чабан провели лекції/презентації на теми: «Основи здорового харчування», «Основи здорового харчування. Чому важливо говорити про це з учнями?», «Цукор, сіль і трансжири – небезпека, про яку ми можемо не здогадуватись».

   З метою засвоєння учнями та вчителями поданої інформації було проведено голосування за відповідним Qr-кодом та анкетування. Варто додати, що реалізація проєкту передбачала залучення учнів 9-11 класів, учителів і батьків. Однак, запропоновані для обговорення теми виявились настільки цікавими й актуальними, що цільова аудиторія постійно розширювалась і в процесі охопила усі вікові категорії: з першого по одинадцятий класи, а також – педагогічну і батьківську спільноту. Для підтримання інтересу до теми здорового харчування та для закріплення набутих знань, серед учнів проведено диктанти, конкурси, вікторини, інтерактивні ігри; на сторінках шкіл у соцмережах створено і запущено відеоролики і челенджі. За підсумками, серед 15 учасників переможцями проєкту стали 5 закладів освіти області. В тому числі – Калуський ліцей №5 і Голинський ліцей.

  Сьогодні, 9 січня 2024 року, у присутності начальниці управління освіти Калуської міської ради Іринри Люклян директори ліцеїв-переможців – Мирослав Кусень і Радіон Прокопчук – отримали з рук начальника Калуського РВ ДУ «Івано-Франківський ОЦКПХ МОЗ» Івана Чабана цінні призи. А саме: комунікативні інформаційні рамки, презентації для лекцій/вебінарів, візуальні друковані матеріали, матеріали й обладнання для нагородження найактивніших учасників проєкту.

  Усі матеріали надано на безоплатній основі Центром громадського здоров’я МОЗ, ГО «Життя» за фінансової підтримки бюро ВООЗ в Україні.

Інші новини