26o

Відбувся круглий стіл за участю працівників центру соціальних служб, поліції та освітян

  • 2024.02.09 17:59
    • Громада
    • Соціальна сфера
  • 154

«Взаємокомунікація та співпраця з субʼєктами, що здійснюють заходи у сфері запобігання та протидії домашньому насильству/гендерно зумовленому насильству/булінгу" - таку назву мав круглий стіл, який відбувся 9 лютого в приміщенні Центру соціальних служб. 

У заході взяли участь представники Калуського міського центру соціальних служб, Калуського відділу поліції ГУ НП в Івано-Франківській області та освітяни.

Під час зустрічі розглядали питання міжособистісних стосунків батьків та дітей, притягнення до відповідальності дитини за вчинення булінгу та самовільне залишення батьківського дому, питань запобігання й протидії домашньому насильству.

Присутніх ознайомили з статистикою домашнього насильства/гендерно зумовленого насильства/булінгу за 2023 рік, а також проінформовано про роботу денного центру та мобільної бригади соціально-психологічної допомоги постраждалим від домашнього насильства та/або насильства за ознакою статі, які працюють при Калусьому міському центрі соціальних служб за підтримки UNFPA, Уряду CANADA, та БФ «Батерфлай».

Всього до ЦСС за 2023 рік поступило 287 звернень щодо вчинення домашнього насильства. З постраждалих - 240 жінок, 31 чоловік. 16 повідомлень - щодо дітей, які постраждали від домашнього насильства або були свідками.

Також упродовж року поступило 3 звернення щодо булінгу, де 1 факт підтверджено.

Ефективна комунікація та чітке відпрацювання алгоритму взаємодії між структурними підрозділами, залучених до вирішення проблеми, - важливо!

Нагадуємо! При Калуському центрі соціальних служб активно працює мобільна бригада соціально-психологічної допомоги.

Звертатися за тел. (067) 600-3146, або за адресою: Калуш, вул. Героїв України, 9а.

Калуський міський центр соціальних служб

Інші новини