12o

Про засоби організації дорожнього руху в Калуській громаді

  • 2023.10.12 15:48
    • Житлово - комунальне господарство
  • 172

Дорожні знаки є важливою складовою регулювання та організації дорожнього руху. У Калуській громаді їх понад тисяча, адже протяжність доріг загалом - 229,25 км. 

Директор КП «Міськсвітло» Іван Кохан зазначив, що є велика потреба у закупівлі нових. Адже дорожні знаки теж мають гарантійний термін експлуатації. «Нам цього року передали на обслуговування усі дорожні знаки у громаді. Ми постійно отримуємо приписи від Муніципальної інспекції, комісії з організації дорожнього руху про необхідність заміни дорожніх знаків чи їхнього оновлення. Крім того, є чимало знаків, які вигоріли, потребують ремонту. Деякі з них ми оновлюємо своїми силами, переклеюємо плівку, де це можливо».

Найбільшу кількість, 22 штуки, придбано знаків 7.17 (таблиця «Особи з інвалідністю»), 18 знаків 5.42.1 «Місце для стоянки». Будуть встановлені знаки і при в’їздах у громаду. Крім того, на всіх без винятку залізничних переїздах — розповідає Іван Кохан.

Загалом, у Калуську громаду закупили 128 дорожніх знаків і 304 – кріплення до них. Нові знаки мають відповідати усім вимогам ДСТУ. Їхній гарантійний термін експлуатації - не менше 7 років.

Дорожні знаки – це безпека на дорогах для водіїв і пішоходів.

Інші новини