14o

Засідання координаційної ради з питань утвердження української національної та громадянської ідентичності

  • 2024.07.02 14:25
    • Громада
  • 50

Перше засідання координаційної ради з питань утвердження української національної та громадянської ідентичності Калуської міської територіальної громади відбулось 2 липня під головуванням заступниці міського голови Надії Гуш.

Дана структура утворена відповідно до рішення виконавчого комітету Калуської міської ради від 24 квітня 2024 року і покликана заступити собою координаційну раду з питань національно-патріотичного виховання. В часі війни, з огляду на нові виклики і загрози, робота у цьому напрямку має були посиленою. 

Члени ради затвердили план роботи на найближчу перспективу; проаналізували проведені у 1-му кварталі поточного року заходи за міською цільовою програмою національно-патріотичного виховання дітей та молоді Калуської МТГ; обговорили й узагальнили інформацію щодо інститутів громадянського суспільства, які активно працюють у сфері утвердження української національної та громадянської ідентичності. 

В ході засідання цінним досвідом роботи поділились, зокрема, вчитель предмету «Захист України» Калуського ліцею №10 Богдан Когут; керівник консультативного центру "Ветеранський простір", фахівець управління соціального захисту Ілля Тітко; командир Калуського загону ВО «Тризуб» ім. С. Бандери Назар Миндюк.

Основними завданнями координаційної ради є: сприяння здійсненню повноважень міської ради з утвердження української національної та громадянської ідентичності, створенню умов для національно-патріотичного, військово- патріотичного виховання та громадянської освіти на території Калуської МТГ; співпраця виконавчого комітету міськради з інститутами громадянського суспільства у сфері утвердження української національної та громадянської ідентичності; провадження інформаційно-просвітницької діяльності з утвердження української національної та громадянської ідентичності на території громади; підготовка пропозицій щодо: удосконалення актів виконкому міської ради та підвищення ефективності його діяльності з питань утвердження української національної та громадянської ідентичності на території Калуської міської територіальної громади; розроблення пропозицій щодо фінансування пріоритетних напрямів з утвердження української національної та громадянської ідентичності, оцінка ефективності використаних коштів, що виділяються на такі цілі. 

Наступне засідання координаційної ради з питань утвердження української національної та громадянської ідентичності Калуської міської територіальної громади заплановано на початок жовтня.

Інші новини