23o

"Ті, що ідуть по дорозі з тобою"

  • 2023.10.06 12:12
    • Громада
  • 118

У Калуській громаді ГО «Молодь у дії», голова Іванна Гриців, спільно з о. Ігорем Пришляком та парафією церкви Зіслання Святого Духа реалізовуватимуть ще одну волонтерську ініціативу. 

Ініціатива «Ті, що ідуть по дорозі з тобою» нещодавно була підтримана на розгляді комітету за участю представників УВКБ ООН та БО" БФ Карітас Івано-Франківськ" в рамках проєкту "Захист внутрішньо переміщених осіб в Івано-Франківській області". До оформлення заявки щодо реалізації зазначеної волонтерської ініціативи долучилося й управління економічного розвитку міста Калуської міської ради.

Для соціалізації та адаптації внутрішньо переміщених осіб до нових реалій сьогодення, комунікації, підтримки місцевих мешканців планується проведення низки заходів.

Як повідомили організатори, буде утворено три групи місцевих мешканців та ВПО: жінок, віком 35-50 років, підлітків (11-15 років) та дітей (6-10 років). 

Щотижня жінки матимуть зустрічі за методикою біосугестивної терапії.

 З підлітками проводитимуться групові заняття з малювання в присутності психолога, арт-терапевта. В перервах між заняттями передбачені спортивні ігри, естафети. Також, з метою соціальної адаптації та інтеграції дітей шкільного віку ВПО та дітей нашої громади, в рамках ініціативи проводитимуться 10 майстер-класів з плетіння вервечок, браслетів, моделювання різдвяної атрибутики. 

Планується організація благодійного ярмарку, де його учасники зможуть придбати виготовлені на майстер-класах дітьми вироби. Частину вторгованих на ярмарку коштів спрямують на придбання продуктів та речей для ВПО, іншу - для матеріалів проведення майстер-класів для діток. На завершення ініціативи планується похід усіх учасників в кінотеатр «Час кіно» на перегляд фільму/мультфільму.

Як стати учасником ініціативи буде повідомлено згодом.

Інші новини