22o

Відбулося засідання координаційної ради з питань організації та проведення літнього відпочинку і оздоровлення дітей та молоді Калуської громади

  • 2024.06.07 10:29
    • Громада
    • Соціальна сфера
  • 85

6 червня відбулося засідання координаційної ради з питань організації та проведення літнього відпочинку і оздоровлення дітей та молоді Калуської громади під головуванням заступниці міського голови Надії Гуш.

На засіданні розглянули низку питань. Зокрема, обговорили хід виконання плану заходів рішення виконавчого комітету Калуської міської ради стосовно зазначеного питання.

Цьогоріч організовано 9 таборів відпочинку з денним перебуванням при закладах освіти. Упродовж 14 робочих днів 450 дітей пільгових категорій братимуть участь у різноманітних активностях, мандрівках тощо. На харчування дітей, які перебувають у таборах, передбачено 331 100 гривень, з розрахунку 55,00 грн на одного учня.

Наразі завершується перший тиждень діяльності таборів. У деяких з них вже відбувся огляд дотримання санітарного законодавства. Про це на засіданні ради доповіла Ірина Нітух, заступниця начальника Калуського міського відділу Калуського районного управління Головного управління Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області. «Найголовнішою проблемою є відключення електроенергії. Працівникам закладів доводиться пристосовуватися до умов для приготування їжі вихованцям таборів. Та попри це все ж необхідно дотримуватися усіх санітарних вимог. Моніторингове обстеження таборів щодо стану якості продуктів, дотримання технології приготування їжі, контроль за санітарним станом харчоблоків та місць загального користування триватиме й надалі.

З метою відпочинку дітей пільговий категорій передбачено придбання 50 путівок в стаціонарні заклади оздоровлення та відпочинку області в місцевому бюджеті 546 тис. грн та 179 тис. на транспортні витрати. Зокрема, мова йде про дітей осіб визначених УБД, діти, один з батьків яких загинув чи пропав безвісти. На сьогодні, повідомив начальник управління молоді та спорту Руслан Цюпер, вже є 76 заяв від батьків різних пільговий категорій. В управлінні повідомляють, що при потребі клопотатимуть перед районними та обласними адміністраціями у сприянні відпочинку всіх охочих. Також діятиме табір «Мінерленд» при ПК «Мінерал». Він розпочне свою діяльність після завершення роботи таборів, які є при школах. Орієнтовно, з 17 червня. Як повідомила директорка палацу культури Алла Терещенко, триває робота з благодійниками для оздоровлення дітей пільговий категорій. Також йдуть перемовини з керівництвом міст-партнерів у Польщі та Румунії щодо оздоровлення українських дітей за кордоном.

Для того, щоб подати заяву на оздоровлення дитини, батькам необхідно звернутися в управління молоді та спорту, за адресою вул. С Бандери, 18, 3 поверх. Також до заяви необхідно подати документи: копії паспорта матері чи батька, свідоцтва про народження дитини, посвідчення УБД чи інших пільгових документів.

Упровж літа надаватиметься організаційна, методична та фінансова допомога громадським, молодіжним, спортивним організаціям у реалізації оздоровчих програм та проєктів.

Інші новини