17o

Сьогодні, 18 вересня, міський голова Калуша Андрій Найда був учасником онлайн брифінгу та діалогового заходу спільно з народними депутатами України та міськими, селищними і сільськими головами

  • 2023.09.18 17:16
    • Громада
  • 180

Організатори заходу – Івано-Франківське регіональне відділення Асоціації міст України.

Обговорили питання, яке турбує всіх – ідея Мінфіну вилучити 4 % ПДФО і «військовий» ПДФО з місцевих бюджетів. 

– Вважаємо таку ініціативу вкрай недоречною та такою, що призведе до значних проблем та ризиків у громадах, – відзначає Андрій Найда. – Адже саме громади є тією рушійною силою, що першочергово реагують на нагальні потреби наших військовослужбовців. Саме завдяки військовому ПДФО кожна з громад допомагає військовослужбовцям та їх родинам, сім’ям загиблих Героїв та безвісти зниклих. Саме громади вимушені дбати і про ВПО, які потребують значної підтримки та уваги. А у випадку спрямування цих коштів поза місцевими бюджетами та значна допомога, яка реалізовується зараз, – буде, на жаль, суттєво меншою. 

Варто зазначити, що за даними дослідження, яке проводила компанія «Active Group», лише 16.9% громадян згідні забирати «військове» ПДФО у місцевого самоврядування. 

Обговоривши ситуацію, яка складається, присутні на заході прийняли рішення направити звернення, погоджене всіма головами громад Прикарпаття, до президента і Верховної Ради України.  

– Сподіваємось, що цим зверненням акцентуємо увагу найвищих органів держави на важливості збереження «військового» ПДФО в громадах, – підсумував міський голова Андрій Найда.

Інші новини