ПЕРШИЙ КВАРТАЛ ДЛЯ БЮДЖЕТУ І МОДЕРНІЗАЦІЯ ШКІЛЬНИХ ЇДАЛЕНЬ

  • 2024.05.28 18:05
    • Громада
  • 86

ВІДБУЛОСЯ ЗАСІДАННЯ КОМІСІЇ З ПИТАНЬ СОЦІАЛЬНО-ЕКОНОМІЧНОГО РОЗВИТКУ, БЮДЖЕТУ ТА ІНВЕСТИЦІЙНОЇ ПОЛІТИКИ

Відбулося засідання постійної комісії Калуської міської ради з питань соціально-економічного розвитку, бюджету та інвестиційної політики. 

На порядок денний винесено дев’ять питань.

Розглянули, зокрема, питання, що стосуються внесення змін до низки цільових програм. Зокрема: 

- Програми фінансування робіт у сфері земельних відносин Калуської міської територіальної громади на 2024-2026 роки;

- Програми капітального ремонту багатоквартирних житлових будинків Калуської територіальної громади на 2024 -2026 роки;

- Програми стимулювання створення та підтримки об’єднань співвласників багатоквартирних будинків у Калуській територіальній громаді на 2023- 2025 роки.

Під час обговорення питання про затвердження звіту про виконання бюджету Калуської міської територіальної громади за І квартал 2024 року начальниця фінансового управління Калуської міської ради Леся Поташник поінформувала про основні параметри бюджету громади за звітний період:

До бюджету громади у першому кварталі цього року надійшло 216,189 млн. гривень. До загального фонду – 199, 092 млн гривень, до спеціального фонду – 17, 097 млн гривень. Виконання планових показників з урахуванням змін по доходах загального фонду становить 95,3%, або недоотримано 7,5 млн гривень. Порівняно з аналогічним періодом минулого року доходи зменшилися на 20,5 млн гривень (-11,9%). Основну питому вагу в складі доходів загального фонду займає податок та збір на доходи фізичних осіб — 51,2%, або 77,7 млн. гривень. Основну питому вагу у загальному обсязі видатків загального фонду займають видатки на захищені статті бюджету — 161,6 млн. гривень (83,2%). На виконання завдань щодо відсічі збройної агресії в І кварталі 2024 року по загальному і спеціальному фондах спрямовано 9,913 млн гривень.

Комісія також погодила тексти гарантійних листів, які є основною вимогою для участі двох освітніх закладів громади у Державній програмі капітального ремонту і модернізації шкільних їдалень. На участь у програмі претендують Калуські ліцеї №6 і 10. Повна вартість ремонту харчоблоку одного навчального закладу — майже 7 млн гривень. Обов’язкова вимога — співфінансування із місцевого бюджету у розмірі 20%. Сума співфінансування на два заклади — 2,9 млн. гривень. 

Як зазначила начальниця управління освіти Калуської міської ради Ірина Люклян, така програма на часі, адже навчальні заклади отримають сучасні харчоблоки із новим якісним обладнанням. Передбачила і внести пов’язані з цим зміни до Програми розвитку освіти у громаді.

Рішення комісії матимуть рекомендаційний характер під час розгляду на пленарному засіданні сесії Калуської міської ради.

Інші новини