3o

КАЛУСЬКА МІСЬКА РАДА ЗВЕРНЕТЬСЯ ДО РАДИ ОБОРОНИ ОБЛАСТІ ЗА ДОЗВОЛОМ НА ВІДСТРІЛ ЛИСИЦЬ.ВІДЕО

  • 2024.01.12 17:54
    • Громада
    • Надзвичайні ситуації
    • Відео
  • 185

У Калуській громаді зросла популяція лисиць. Тварини приходять у населені пункти і на людські обійстя.

Із цього приводу сьогодні, 11 січня, у Калуші зібралася на позачергове засідання комісія з питань техногенно-екологічного захисту і надзвичайних ситуацій.

Про зростання популяції лисиць звернулися старости Боднарівського, Кропивницького, Мостищанського, Ріп’янського, Вістівського і Студінківського старостинських округів. Тварини приходять на вулиці і навіть крадуть свійську птицю із людських обійсть. Крім того, часто вони оселяються у закинутих будівлях на околицях сіл.

Лисиці — потенційно небезпечні, адже можуть бути переносниками сказу. Здійснити відстріл лисиць без дозволу Ради оборони області Українське товариство мисливців та рибалок — не може.

Комісія схвалила звернутися від Калуської міської ради до Ради оборони області про дозвіл на регулювання популяції лисиць шляхом відстрілу. 

Торік у Івано-Франківській області зареєстровано 21 випадок сказу. У Калуській громаді було зафіксовано один випадок захворювання: у грудні минулого року у Мостищі виявили сказ лисиці. Зараз там введені карантинні обмеження, вакциновано всіх сприйнятливих тварин. 

На засіданні також поінформували про достатню кількість антирабічних вакцин у закладах медицини області.

Інші новини