24o

Під знаком благодійності пройшли минулі вихідні у Калуській громаді. Як, зрештою, і кожні вихідні чи будні

  • 2023.09.26 10:55
    • Культура
  • 156

Мистецькі колективи, талановиті виконавці, начальні заклади долучилися до благодійності. Своєю творчістю, виступами просто неба спонукали небайдужих долучитись до пожертв для адресної підтримки військовослужбовців. 

 Так, у ПК «Юність» 24 вересня відбувся концерт авторської пісні та українського романсу із промовистою назвою «Задля Перемоги». У надзвичайно атмосферному дійстві взяли участь Олена Генега, Ірина Яськів, Віктор Гулевич, Олександр Кузів, Олександр Кметюк, Христина Хома та VECHIR. Їхня неординарна творчість, як зазначила режисерка заходу Олени Мазур, у ці буремні часи надає сили і заряджає на Перемогу. В ході концерту зібрали 4 482 грн. і просто на сцені передали їх батькові воїна-захисника Віктору Гулевичу. 

Талановиті вихованці вокальної студії «Ліра» провели благодійну акцію «Разом до Перемоги». Під час двох концертів у центрі міста зібрали 14 880 гривень! Збирали на дрон. Гроші вже передані людям, які знаються на цьому, наголосила керівниця колективу Оксана Лісовська.

Два дні поспіль музиканти-віртуози зачаровували своїм талантом у стінах Калуської ДМШ. Просвітницький концерт українських та зарубіжних композиторів 19-20 століть подарували Юлія Старосуд, Мар’яна Єнкало, Ярослав Грещук, Ірина Романів, Тарас Бреславський. В рамках заходу зібрано 14 708 грн. і 100 євро. Кошти спрямують на потреби ЗСУ. В іншому концерті Калуш мав за честь приймати неперевершених виконавців скрипкових та фортепіанних шедеврів: відому родину музикантів Шутко – Остапа і його синів Романа та Назара. Третину від виручених за квитки коштів також передано нашим Захисникам.

А у садочку «Калинка» вирішили підтримати діток, які через війну потрапили у складні життєві обставини і зараз вимушено мешкають у нашій громаді. Тиждень дошкілля в цьму закладі завершився збором допомоги: педагоги, діти і їхні батьки приносили одяг, взуття, іграшки, конструктори, дидактичний матеріал. Усе зібране передали волонтерам з ГО «Чисті серця Калуш» для дітей ВПО.

Інші новини