23o

У с. Середній Бабин відкрили меморіальну дошку загиблому Героєві

  • 2024.03.25 08:51
    • Громада
  • 75

23 березня на фасаді народного дому Середнього Бабина відкрили інтерактивну меморіальну дошку Віталію Лучці – уродженцеві села, який загинув у збройній боротьбі проти російських окупантів. Поряд встановлений пам’ятний знак ще одному вірному синові України Івану Бєляєву. 

Віталій Лучка прийшов у цей світ в березні 1985 року. На жаль, березень 2022 став для Героя останнім. Усе своє життя Віталій був самостійним та відповідальним. Коханий чоловік, люблячий батько, найдорожчий син, вірний товариш, надійний побратим. Саме таким його пам’ятають і пам’ятатимуть завжди. 

Герой мріяв бути військовим. За цією мрією слідував і втілив її в реальність. А коли прийшов час захищати Україну – без вагань став до боротьби. Оберігати свою державу, свій дім, свою родину вважав обов’язком. 

З війни його чекали найрідніші, друзі, громада, як і кожного Захисника. На жаль, реальність жорстока. Ми втрачаємо у цій боротьбі своїх Героїв. Віталій Лучка - молодший сержант, командир відділення гранатометного взводу першого механізованого батальйону 14 омбр ім. Князя Романа Великого загинув 26 березня 2022 року під час виконання бойового завдання у Миколаївській області.

 Рівно рік тому в цей день Калуська громада провела Героя в останню путь.

Віталій Лучка нагороджений орденом «За мужність» ІІІ ступеня (посмертно). У травні минулого року Захисникові присвоєно звання «Почесний громадянин Калуської територіальної громади».

На відкритті меморіальної дошки зібралися найрідніші люди Віталія, однокласники, друзі, скорботна громада. У молитві, теплим словом, хвилиною пам’яті віддали шану Герою, який загинув заради мирного неба та щасливого майбутнього України. 

Назавжди в серцях, навіки у пам’яті! Низький уклін всім Захисникам за жертовні подвиги в ім’я вільної України.  

Вічна слава Героям!

Інші новини