17o

Понад 400 дітей військовослужбовців та полеглих Героїв отримали подарунки від СУМівців

  • 2024.02.11 20:05
    • Громада
  • 153

Акція «Теплом зігріємо серця», яка організована Калуською міською організацією СУМ в Україні, відбулася 11 лютого в ПК «Юність».

Під час заходу понад 400 діток військовослужбовців та полеглих Героїв отримали подарунки від світової спільноти СУМ.

Попередньо діти разом з батьками переглянули виставу народного молодіжного театру «Silentium» — «Різдвяна пісня з привидами», яку демонстрували двічі - для молодших діток і старших. 

Подякував СУМівцям за важливу справу - опіку про дітей, які сьогодні потребують найбільше уваги, та патріотичне виховання молоді секретар міської ради Віктор Гільтайчук. Яна Мазур, голова Калуського осередку СУМ, вручила подяку Калуській міській раді за сприяння у діяльності організації, а також театру «Silentium» та його керівникові Дмитрові Карачуну.

«В першу чергу такі подарунки ми передали дітям, батьки яких загинули на Сході країни, обороняючи незалежність та територіальну цілісність нашої держави, дітям з особливими потребами, чиї батьки зараз на війні», - розповів координатор акції Юрій Іляш.

«Звісно, що охопити всіх ми не зможемо. Однак, віримо, що вона зігріє серця тих хлопців та дівчат, які втратили рідну людину, та діток, які не бачили довгий час своїх батьків, бо вони стоять на захисті нашої держави. Це найменше, як ми можемо завдячити нашим військовим. Цьогоріч вікова категорія діток, які отримають подарунки від 0 до 11 років. Цього року в місті Калуш роздано більше 400 подарунків. Та більше 100 подарунків - в Новицькій громаді», - каже голова Калуської міської організації СУМ в Україні Яна Мазур. 

Усі гостинці – від української молоді діаспори. Юні українці з Канади, Австралії, Сполучених Штатів Америки, Іспанії, Німеччини, Великої Британії та Естонії, які об’єднані в лавах Спілки, зібрали та передали подарунки для своїх ровесників в Україні, батьки яких захищають нашу державу від російського окупанта. 

Це вже 10 акція. Благодійні заходи тривають ще з 2014 року. Минулоріч акція охопила понад 2100 дітей військовослужбовців. Загалом за 9 років її проведення більш ніж 18 000 дітей отримали свої подарунки на загальну суму 530 000 $, - повідомляють СУМівці. 

Подарунки в рамках акції «Теплом зігріємо серця» доправили до багатьох куточків України. Цьогоріч, загалом, з Канади, Австралії, Сполучених Штатів Америки, Іспанії, Німеччини, Великої Британії та Естонії надіслали в Україну понад 1 800 пакунків з одягом, взуттям, шкільним приладдям та солодощами.

Ця акція засвідчує єдність українців усього світу, незалежно від місця їх проживання чи віку.

Інші новини