14o

ТРЕТІЙ ЗА ЛІКОМ ПРИХИСТОК ДЛЯ ВПО ВІДКРИЛИ 1 СЕРПНЯ НА ТЕРИТОРІЇ КАЛУСЬКОЇ ГРОМАДИ.

  • 2023.08.01 17:01
    • Громада
    • Participation in grant projects and programs (Участь в грантових проектах)
    • Трансляції
    • Відео
  • 500

ЦЬОГО РАЗУ – У БОДНАРОВІ. ВЛАСНЕ ЖИТЛО (ХАЙ І ТИМЧАСОВЕ) ОТРИМАЛИ 23 ВИМУШЕНИХ ПЕРЕСЕЛЕНЦІ.

Чотири місяці тому у двоповерховій будівлі в с. Боднарів розпочались роботи з облаштування майбутнього прихистку для ВПО. І ось 1 серпня урочиста мить настала! Власне (хай і тимчасове) житло отримають 23 вимушених переселенці. Вони замешкають у комфортних умовах на другому поверсі споруди. На першому буде амбулаторія. 

«Свого часу наше село прихистило біля трьохсот утікачів від війни. Зараз їх залишилось 50. І відтепер 23 з них житимуть в одному місці в хороших умовах: централізоване водопостачання, каналізація, 4 туалети, 4 душові, 8 кімнат. Ми дуже раді, що нам вдалося приєднатися до когорти людей, які допомагають потребуючим», - каже староста Боднарова Олег Дрогомирецький.

 У Калуській громаді з початком війни офіційно зареєструвалися понад 14 тисяч переселенців. Зараз їх залишилося понад п'ять тисяч. Це ті люди, які не мають куди повертатись. «І наш основний християнський обов’язок – допомагати їм», - наголошує міський голова Андрій Найда. «Просити щось у держави не випадає. Бо всі ми чудово усвідомлюємо, куди держава витрачає зараз кошти. І тому – величезна подяка донорам, всім, хто підставляє у важку хвилину плече». 

Очільник громади вручив подяки доброчинцям, причетним до облаштування прихистку: БО «БФ «МУВ ЮКРЕЙН» (ремонтні роботи), Міжнародній організації з міграції (будівельні матеріали, побутова техніка, сантехніка), БФ «Рокада» за сприяння партнера - управління верховного комісара ООН у справах біженців (побутова техніка, матраци, стільці), ГО «Громадський центр «Еталон» за сприяння Угорської екуменічної служби допомоги (постільна білизна, посуд, кухонне начиння, рушники), Громадське об’єднання «Деспро» (ремонтні роботи, кухня), Івано-Франківській обласній раді та ОВА (меблі), депутатові обласної ради Назарію Кизимишину, ПП «Еліт Україна», меблевій фабриці «Гойдалка».

В урочистому заході взяла участь заступниця голови Івано-Франківської ОВА Людмила Сірко, співзасновники благодійного фонду «МУВ ЮКРЕЙН» Патрісія і Джон Шморгуни та Ендрю Кузіч. На рахунку цієї організації вже три прихистки для ВПО в нашій громаді (в с. Мостище, «Теремок» у Калуші і в Боднарові). 

Новий прихисток – це приклад згуртованості громади та благодійників задля допомоги людям, які постраждали від російського агресора.

Інші новини