17o

Відбулося засідання виконавчого комітету

  • 2022.09.12 19:13
    • Громада
    • Все для внутрішньо переміщених осіб
  • 360
????Сьогодні виконавчий комітет зібрався на позачергове засідання, щоб розглянути вже традиційне щомісячне питання про визначення обсягу компенсацій власникам житла, які надали площі для проживання внутрішньо переміщеним особам у серпні за державною соціальною програмою "ПРИХИСТОК".
✔Це вже за рахунком п’ятий місяць, коли мешканці Калуської міської територіальної громади користуються вищеназваною програмою і отримують компенсаційні виплати. І тенденція до зниження кількості зареєстрованих ВПО, на проживання яких виділялися кошти, триває.
❗Загалом на компенсацію витрат на проживання 802 осіб в серпні (в липні – 851) до виконавчого комітету поступило 267 заяв (в липні – 272). Всі вони задоволені, а внаслідок сьогоднішньої ухвали виконкому заявники☑ отримають відповідні виплати на загальну суму 350 935 грн (229 245 грн – кошти міжнародних організацій, 121 690 грн – державний бюджет).
Нагадаємо, що державна соціальна програма "ПРИХИСТОК" (постанова КМУ від № 333), якою передбачаються виплати компенсацій, триватиме й надалі.❗ Згідно з чинним законодавством суми компенсацій нараховуються уповноваженим структурним підрозділом виконавчого комітету щомісячно безпосередньо за зверненням власників (чи інших осіб, які на законних підставах є користувачами) жилих приміщень. Сума відшкодування одного дня проживання внутрішньо переміщеної особи становить 14,75 грн.
Інші новини