14o

Виставку "Різдвяна" відкрито у Виставковій залі

  • 2023.12.18 10:19
    • Громада
    • Культура
  • 354
Уже традиційно напередодні Різдва у Виставковій залі міста з’являється особлива виставка – «Різдвяна».
   Цьогоріч Калуські митці подарували усім поціновувачам їх творчості експонати надзвичайної краси!
Виставка «Різдвяна» налічує більше 40 картин художників, близько 100 дитячих малюнків та десятки виробів декоративно-ужиткового мистецтва.
Представлені роботи митців: Віктора Коніва, Василя Мельника, Ореста Костіва, Володимира Глушка, Мирослава Гаталевича, Ольги Чолінської, Ігоря Бойковича, Лесі-Лариси Гох, Івонне Гох, Ярослава Господарчука, Оксани Струк, Вероніки Грицак, Любові Панфілової, Вікторії Дідошак, Людмили Білоголовської, Лілії Бучак, Ігоря Семака, Вікторії Гречко, Степана Дутчина, Наталії Андибур, Стефана Баки, Ольги Шпук, Наталії Бичків, Ольги Бобрової-Калюжної, вихованців ЦХТДЮМ КМР, вихованців студії «Ремесло».
   Бракує, звичайно, робіт Василя Булавинця та Володимира Безрукого, які зараз захищають Україну на фронті. Бажаємо їм якомога швидше повернутися з Перемогою!
  Кожна робота, представлена на виставці, дарує емоції радості, пробуджує спогади про щасливе дитинство та країну без війни. Організатори завдячують Збройним Силам України за можливість творити та продовжувати традиції громади.
У ході відкриття виставки лунали колядки у виконанні театру пісні «Гармонія» ЦХТДЮМ, такий супровід, безсумнівно, подарував усім присутнім надзвичайно щирі емоції!
   Олег Відливаний - директор КЗ «Музейно-виставковий центр» підвів підсумки діяльності Виставкової зали у 2023. Протягом року тут відкривалися виставки. Більшість із них мали благодійний характер, оскільки всі акумульовані кошти було передано для потреб ЗСУ, також тут читалися лекції на мистецьку тематику, проводилися арткласи, зокрема, й для поранених військових у лікарні. Наші митці творять із вдячністю Захисникам, а також задля їх підтримки.
Калуська міська рада завжди готова сприяти розвитку творчих людей громади. До Дня художника наші митці побували на пленері у мальовничому селі Колочава та на озері Синевир Закарпатської обл.
   А ще цьогоріч спільними зусиллями вдалося вперше за більш ніж 20 років видати та презентувати каталог художників АртКалуш, яким вже на сьогодні ми всі можемо пишатися!
   Приємно, що нарешті у Вистовковій залі з’явилася і Різдвяна шопка. Її виготовив відомий Калуський митець Ігор Бойкович.
   А директорка Центру художньої творчості дітей, юнацтва та молоді Віталіна Липовська поділилася з присутніми своїми особистими враженнями від заходу та зазначила, що атмосфера виставки «Різдвяна» повертає її у час дитинства на рідній Косівщині.
  Виставка діятиме протягом місяця згідно з графіком роботи закладу.
Інші новини