16o

У Калуші виставили фото окупованих і "сірих" територій

  • 2023.11.09 09:38
    • Культура
  • 111
  У меморіальному музеї «Калуська в’язниця» відкрилася виставка фото із квадрокоптерів і розвідувальних безпілотників «Краєвиди, на які ми не заслужили».
   Автор — калушанин волонтер Влад Німак, який зараз служить на захисті Батьківщини у складі добровольчого військового формування УДА.
   ????«Безумовно, ці землі будуть повернуті Україні і обстріли також припиняться, — пише про свою виставку Влад Німак. — А сьогодні ми маємо можливість поспостерігати за окупованими територіями і побачити, що там відбувається». На світлинах 88% — окуповані території. 12% — «сіра» зона.
   ✅Хлопець займається розшифруванням зображень із літальних апаратів, і часто помічає там щось цікаве. Те, що варто побачити не тільки військовим. Так виникла ідея виставки. Калуш — уже четверте місто, де виставляють експозицію.
   ????«У першу чергу Влад – небайдужий. Для нього було замало просто волонтерити чи служити у територіальній обороні. Тому, коли була можливість піти у УДА, він подався туди, — каже мама Влада Оксана Німак. — Я точно знаю, що всі кошти, які він збирає під час благодійних виставок, організовує стендап шоу – всі йдуть для придбання нових мавіків, літальних апаратів, тому що це очі нашої армії. Кожен має робити те, що може робити. Хто не може воювати, має фінансувати. Таке переконання у мого сина».
   ????Виставка у Калуші пробуде до кінця листопада. Усі відвідувачі можуть залишити свій внесок на допомогу нашим Захисникам. А Владові особисто – залишити підпис на афіші заходу, яку йому передадуть.
   ❗ Відвідати виставку можна з вівторка по п'ятницю з 10:00 до 17:00 за адресою вул. Січинського, 5.
   Обідня перерва з 12:30 до 13:00.
Інші новини