9o

До уваги мешканців Вістової! Вода з криниць може бути небезпечною!

  • 2024.01.09 11:31
    • Громада
    • Охорона здоров'я
  • 174

   Захворювання гепатитом А виявили у жительки села Вістової 27 грудня минулого року.

  Це – вже третій випадок захворювання серед мешканців цього села. Про це йдеться у доповідній записці начальника Калуського РВ ДУ «Івано-Франківський ОЦКПХ МОЗ України» Івана Чабана на ім’я Калуського міського голови.

  Під час епідрозслідування спеціалісти Калуського райвідділу держустанови «Івано-Франківський ОЦКПХ МОЗ України» 10 листопада і 30 листопада минулого року направили у вірусологічну лабораторію проби води з локального водопроводу КП «Калуська енергетична компанія» у Вістовій. Антиген вірусу гепатиту А у цих зразках не виявили. Хоча у мешканців села є підведена вода локального сільського водопроводу, при опитуванні виявилося, що час від часу вони користуються і криничною водою власного домогосподарства та відвідують надвірний туалет. Відтак, є ймовірність забруднення водоносного горизонту, у тому числі і вірусом гепатиту А.

  Другого січня цього року фахівці взяли на дослідження криничну воду із домогосподарства захворілої особи у селі Вістова. У результаті виявлено антиген вірусного гепатиту А.

  Повідомляємо мешканцям Вістової про небезпеку вживання питної води із локальних джерел водопостачання без кип’ятіння та дезінфекції.

   Просимо також максимально дотримуватися правил особистої гігієни.

Інші новини