6o

На черговому засіданні виконавчого комітету Калуської міської ради розглянули багато важливих для громади питань

  • 2022.05.24 14:32
    • Актуально
    • Громада
  • 362

✅Цілий блок був присвячений розгляду фінансових планів усіх медичних підприємств нашої громади. Це питання, звісно, більше стосується перспективи роботи наших закладів охорони здоров’я, однак стало приводом для обговорення поточної ситуації їх роботи.

✅Як зауважували самі керівники медичних установ, працюють усі в штатному режимі і безперебійно, незважаючи на загалом важкий для усіх час. Суттєвим чинником в ефективності надання ними медичних послуг є стабільність виконання своїх зобов’язань Калуською міською владою, які передбачені в програмах фінансової підтримки комунальних некомерційних підприємств. В цьому контексті закцентували увагу на тому, що цьогоріч мешканцям громади пільгових категорій населення на медикаменти виділено в бюджеті порівняно з попередніми періодами значну суму коштів – 3,6 мільйона гривень. І на сьогоднішній день це надзвичайно велика допомога людям, які цього потребують.

✅Затвердили члени виконкому звіт про виконання бюджету Калуської міської територіальної громади за І квартал 2022 р. Як повідомила начальник управління фінансів Калуської міської ради Леся Поташник, за звітний період до бюджету Калуської міської територіальної громади надійшло доходів загального і спеціального фонду з урахуванням трансфертів у сумі 204 050,8 тис. грн, що становить 23,3 відсотка до планових показників на рік.

✅На розгляд виконавчого комітету управлінням освіти та управлінням культури, національностей та релігій міської ради подано планову мережу відповідних закладів та установ. Згідно з прийнятими рішеннями та враховуючи сьогоднішній відтік дітей, запланували деякі скорочення в Калуській музичній школі: 5 педагогічних посад (з 147,5) та 21 одиницю (з 831) навчального контингенту.

✅ Рішенням виконкому з 1 червня дещо підвищили тарифи на атракціони комунального підприємства «Міський парк культури і відпочинку ім. Івана Франка». Таке рішення обґрунтоване об’єктивними чинниками, зокрема – підвищенням мінімальної заробітної плати. У відповідності до ухвали найдорожчим є атракціон «Колесо огляду». Для дорослого вартість квитка становитиме 40 грн, для дітей – 20 грн. Найдешевшими залишаються «Гойдалки» - за катання на них 2-х осіб протягом 5 хв треба буде заплатити 10 грн.

✅Звісно, що для окремих категорій населення (дітям з інвалідністю дітям-сиротам, дітям, позбавлених батьківського піклування, дітям, батьки яких є ветеранами війни, особами з інвалідністю, учасниками бойових дій, дітям, батьки яких є особами з інвалідністю, інвалідність яких пов’язана з аварією на Чорнобильській атомній електростанції) встановили пільгу в розмірі 50% вартості квитків.

✅Ну і з важливого - погодили проєкт Меморандуму про співпрацю з ТзОВ «Е-Вінгс» - оператором прокату електросамокатів, метою якого є узгодження деяких питань, що ще не врегульовані на законодавчому рівні, а є необхідними для формування культури безпечного використання електросамокатів та інших індивідуальних електричних засобів пересування на об’єктах благоустрою в місті. Перед прийняттям цього рішення вивчали досвід Львова, Івано-Франківська, Києва.

✅ Більш детально з усіма цими питаннями можна буде ознайомитись на сайті Калуської міської ради після оприлюднення ухвалених рішень.

Інші новини