28o

26 липня відбулось чергове засідання виконавчого комітету Калуської міської ради, на якому розглянули 26 питань порядку денного

  • 2022.07.27 16:45
    • Громада
  • 541

Значна частина питань, як зазвичай, соціального спрямування: по 100 тис. грн. виділено двом сім’ям загиблих військовослужбовців, 38 мешканців громади отримали одноразову допомогу (загальна сума становить 62, 2 тис. грн).

  За клопотанням керівників медичних комунальних підприємств виконком вніс зміни до їх фінансових планів. Ухвалення цих рішень пов’язане з деякими уточненнями спрямування ресурсів або їх перерозподілу за результатами піврічної діяльності.
Відображено у змінах фінплану КНП «Калуський міський центр первинної медико-санітарної допомоги» й купівлю нового томографа. Як зауважив директор цього підприємства Михайло Гаврилишин, є всі надії, що новітню томографічну систему, вартість якої 25 млн гривень, вже встановлять найближчим часом – у серпні. При цьому керівник підприємства зазначив, що виділені 6 млн гривень з бюджету на придбання томографа – це дуже суттєва допомога міської влади.

  Виконавчий комітет в контексті декомунізації надав дозвіл на демонтаж окремих частин меморіального комплексу (барельєфів) медсестер Клюєвої та Гусєвої у м. Калуші на вул. Медичній, 8. Це рішення ухвалено за зверненням Координаційної ради політичних партій та громадських організацій Калущини і на підставі відповідного висновку комунального закладу «Музейно-виставковий центр Калуської міської ради», в якому значиться, що історичної та мистецької цінності меморіальний комплекс не має.

  Виконавчий комітет розглянув ще низку питань з архітектури та містобудування, висновків опікунських рад тощо.

Інші новини