19o

Виконавчий комітет: розглянули 25 питань, виділили допомогу сім’ям загиблих та зниклих безвісти

  • 2024.04.24 14:03
    • Новини
    • Засідання виконкому
  • 97

24 квітня відбулось чергове засідання виконавчого комітету Калуської міської ради. На порядок денний винесли 25 питань.
Першими – розглядали про одноразові грошові допомоги.
Вирішили виділити кошти 11 сім’ям загиблих і 1 сім’ї зниклого безвісти Захисника України на загальну суму 850 тис. грн; 14 пораненим військовослужбовцям на загальну суму 98 тис. грн; 76 громадянам для вирішення їхніх матеріально-побутових проблем на 255 тис. грн; 35 онкологічно хворим на 304 тис. грн; для 8 дітей з інвалідністю на суму 9,6 тис. грн; для 2 діток, хворих на цукровий діабет, на суму 10 тис. грн. Загальна сума виділених коштів склала 1 млн 528 тис. грн.
Іншим рішенням виділено грошові допомоги 6 сім’ям загиблих Захисників для спорудження надгробків, 12 сім’ям – для встановлення QR кодів на могилах Захисників та 1 сім’ї – для спорудження надгробка і встановлення QR коду. Загальна сума виділених допомог на спорудження надгробка і встановлення QR коду склала 310 тис. 500 грн.
Двом мешканцям міста виділили одноразову допомогу для встановлення опалення на загальну суму 13 тис. грн.
Виконком вирішив звернувся до ОДА з клопотанням про присвоєння почесного звання України «Мати – героїня» за материнську самовідданість, народження і виховання дітей, забезпечення умов для всебічного їх розвитку матері п`яти дітей Поташник Ірині Богданівні. Історичним назвала наступне рішення виконавчого комітету начальниця служби у справах дітей Леся Дзундза. Йдеться про запровадження у Калуській територіальній громаді послуги з патронату над дитиною. Нарешті у громаді знайшлися охочі стати патронатним вихователем. Таку послугу в Калуші запроваджують вперше.
З 1 травня поточного року набувають чинності нові тарифи на атракціони КП «Міський парк культури і відпочинку ім.Івана Франка». При цьому залишається 50 % пільга на всі види атракціонів (крім водних) для дітей з інвалідністю; дітей-сиріт; дітей, позбавлених батьківського піклування; дітей, батько/мати яких загиблі (померлі), зниклі безвісти, потрапили в полон в результаті воєнних дій та збройних конфліктів на території України; дітей, батько/мати яких є учасниками бойових дій.
З 1 липня 2024 року у розмірі 100% відновлюється нарахування плати за користування місцями для розташування рекламних конструкцій суб’єктам господарювання, з якими на підставі дозволів, виданих виконкомом, укладені договори про надання в тимчасове користування місць, що перебувають у комунальній власності, для розташування спеціальних конструкцій.
В ході засідання розглянули житлові, питання, що стосуються надання дозволів на розміщення зовнішнішньої реклами та інші. Питання щодо опіки й піклування, захисту прав дітей члени виконавчого комітету розглянули у закритому режимі.

Інші новини