21o

Вихованці Калуського ЦНТТУМ – переможці обласних конкурсів

  • 2024.01.12 14:19
    • Громада
    • Освіта
  • 130
Від середини грудня минулого року у приміщенні Івано-Франківської обласної бібліотеки для дітей тривала обласна виставка-конкурс саморобних новорічних ялинок «Техноялинка».
   ✅На виставці було представлено понад 260 робіт учнів закладів загальної середньої та професійної освіти, вихованців закладів позашкільної освіти 36 територіальних громад Прикарпаття та обласного державного ЦНТТУМ. Учасники представили свої роботи в різних номінаціях.
   ????Компетентне журі визначило переможців конкурсу. Приємно, що калушани – серед кращих!
   ????Так, перше місце в номінації «Паперова ялинка» посіла 10-річна Анастасія Тюшко, учениця Калуського ліцею №1, вихованка гуртка «Творча майстерня» ЦНТТУМ Калуської міської ради, за роботу «Патріотична ялинка» (керівниця Галина Швид).
   ????Перше місце в номінації «Ялинка з матеріалів для шиття» посіла дитина з обмеженими можливостями Мар’яна Селедець, вихованка КЗ «Добродія Калуська» та гуртка «Технічне моделювання та конструювання» ЦНТТУМ Калуської міської ради, за роботу «На Різдво Христове» (керівниця Галина Янюк).
   Крім того, вихованці Калуського ЦНТТУМ здобули чимало перемог і на обласній виставці стендових моделей військової техніки, яка відбулася напередодні на базі Івано-Франківського краєзнавчого музею.
Учасники виставки представили макети та моделі зброї, моделі авіаційної, ракетокосмічної, сухопутної, морської військової техніки, які виготовлені на гуртках з підручних матеріалів власними руками.
   Журі високо оцінило роботи винахідників з Калуша.
   ????Зокрема, троє вихованців Калуського ЦНТТУМ посіли перші місця в різних номінаціях: Андрій Горбатий, вихованець гуртка "Технічне моделювання та конструювання " (керівник Галина Янюк), Михайло Іванущин та Остап Король, вихованці гуртка "Творча майстерня" (керівник Галина Швид).
Ще двоє юних конструкторів посіли почесне друге місце: Тимур Коломиєць, вихованець гуртка "Технічне моделювання та конструювання " (керівник Галина Янюк ) та Євген Балащовець, вихованець гуртка "Технічне конструювання" (керівник Галина Сухарник).
   До слова, виставка моделей військової техніки проводиться уже декілька років поспіль, але зараз вона є дуже актуальною. Адже юні конструктори та винахідники своїми роботами висловлюють щиру моральну підтримку наших захисникам і роблять свій дитячий внесок у наближення перемоги.
Інші новини