5o

Івано-Франківська область вийшла з червоної зони епідемічної небезпеки поширення COVID-19

  • 2021.12.07 08:42
    • Громада
    • Охорона здоров'я
    • Епідемічна ситуація
  • 319

З 7 грудня Івано-Франківська та ще сім областей виходять з «червоної» зони карантину.

Таке рішення у понеділок ухвалила Державна комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій.

 «Червоний» рівень епідемічної небезпеки скасовується, проте з 6 грудня в Україні почали діяти нові правила карантину, які торкнуться, першою чергою, невакцинованих українців. Відтепер відвідувати громадські заклади на "жовтому" рівні епіднебезпеки зможуть лише ті, хто отримав принаймні одну дозу щеплення проти COVID-19 та має відповідний документ – "жовтий" COVID-сертифікат чи довідку 063/о.

Для обслуговування відвідувачів та клієнтів працівникам ресторанів, готелів та спортзалів доведеться мати принаймні одне щеплення проти COVID-19. Водночас для відвідування громадських закладів можна буде використовувати і негативний тест, який чинний 72 години, або альтернативний документ — COVID-сертифікат про одужання.

У зв’язку з цим шановні жителі Калуської міської територіальної громади, закликаємо Вас неухильно дотримуватися обмежувальних протиепідемічних заходів визначених для «жовтого» рівня епідемічної небезпеки поширення COVID-19 відповідно до вимог постанови Кабінету Міністрів України від 9 грудня 2020 року № 1236 «Про встановлення карантину та запровадження обмежувальних протиепідемічних заходів з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2» (зі змінами).

Також не забувайте перебуваючи в громадських місцях та транспорті використовувати засоби індивідуального захисту (маски, рукавички), дотримуватися соціальної дистанції, періодично обробляти руки дезінфікуючими засобами, уникайте близьких контактів з хворими.

Крім того, ще раз нагадуємо, що вакцинація – це профілактика коронавірусної хвороби,  яка допоможе нам подолати епідемію.

Широке охоплення населення щепленнями від COVID-19 забезпечить формування колективного імунітету, зупинить поширення коронавірусної хвороби, збереже здоров'я багатьох людей. Тому не зволікайте, а вакцинуйтися!

Пам’ятайте! Найголовніша цінність – це людське життя. Бережіть себе і своїх близьких, залишайтеся здорові.

 

Інші новини