6o

Відпочинок серед живої природи приносить чимало задоволення її любителям

  • 2021.07.22 08:55
    • Служба 101 інформує
  • 263

Однак, безпечна на перший погляд лісова прогулянка може обернутися трагедією, якщо до неї не підготуватися належним чином. Аби уникнути біди, рятувальники закликають громадян дотримуватися нескладних рекомендацій щодо підготовки до прогулянки в лісі:

  1. Запам’ятай! Ніколи не йдіть до лісу наодинці.
  2. Перед тим, як вирушити на тихе полювання, подбайте про повний заряд мобільного телефону. У разі потреби Ви завжди зможеш подзвонити рідним та повідомити приблизне розташування.
  3. Віддайте перевагу яскравим кольорам одягу! Так заблукалого легше помітити під час пошуку.
  4. Йдучи до лісу, прихопіть з собою воду та легкий перекус.
  5. Неодмінно сповістіть рідних чи знайомих, куди йдете та коли плануєте повернутись.

Не бійтеся дзвонити рятувальникам і просити допомоги, при чому, чим більше інформації ви їм надасте, тим швидше вас знайдуть.

Не забувайте й про лісових жителів, до яких ви можете завітати небажаним гостем. Саме на цей період припадає сезон розмноження, коли змії найбільш агресивні (особливо самці). Від початку місяця, в Україні зареєстровано уже 18 випадків укусу змій. Тож, якщо ви зустріли на своєму шляху змію не намагайтеся відпугнути її - вони сприймуть це за напад!  Пам'ятайте, що змії не нападають першими, а лише захищаються, якщо відчувають небезпеку. Повільним кроком відступіть назад, або ж перечекайте допоки змія не зійде із вашого шляху сама.

А якщо Ви любите пошукати гриби —  обов’язково прочитайте наступні правила:

1.Ніколи не збирайте грибів, яких не знаєте.

2.Якщо гриб викликає хоч найменший сумнів, краще його не брати.

3.Не вживайте сирих грибів.

Бережіть своє життя!

Інші новини