17o

Сьогодні міг би святкувати свій День народження… У Калуші відкрили меморіальну дошку Герою Роману Каві

  • 2023.10.25 13:57
    • Актуально
    • Громада
  • 180

  Роман загинув у боротьбі за вільне майбутнє української нації за пів року по тому, як на війні загинув батько. Обидва прагнули жити у незалежній Україні, обидва полягли за її волю.

   До війни його мужній дух проявлявся на спортивних змаганнях і тренуваннях. Роман був бронзовим призером чемпіонату України з вільної боротьби серед кадетів. Завжди підтримував команду, завжди вперто йшов до мети. Не зміг стояти Герой осторонь і тоді, коли на рідну землю напав ворог, відтак у грудні 2022 року став до лав ЗСУ.

  Він був надійним побратимом, безстрашним воїном з твердим характером, який до останнього подиху боронив рідну землю. На жаль, 17 червня 2023 року ми втратили вірного сина України, але ми ніколи не загубимо пам'ять про Героя, не втратимо віру в Перемогу… Роман Кава ніколи не буде забутий, як і всі інші Герої, що понад усе любили Україну та віддали найцінніше – власне життя заради щасливого майбутнього наступних поколінь.

   Відтепер, зісканувавши QR-код на дошці, можна передивитись відеоролик про життя і боротьбу Романа Кави, який виготовили активісти ГО «Спогади України». Вічна пам’ять і слава нашому Героєві Роману Каві!

Інші новини