11o

Відбулось урочисте відкриття барельєфу Почесному громадянину міста Калуша Сергію Барничу

  • 2021.10.14 18:37
    • Актуально
    • Громада
  • 1127

14 жовтня на фасаді Калуського ліцею №7 відкрито барельєф Почесному громадянину міста, колишньому учню Сергію Барничу, який загинув при виконанні службового обов’язку в зоні ООС, захищаючи незалежність та територіальну цілісність нашої держави.

   Чин освячення пам‘ятного знака нашому земляку здійснив капелан Івано-Франківської митрополії УГКЦ, настоятель парафії сіл Кадобна та Завадка, отець Володимир Олійник.

  На церемонію увічнення пам’яті героя прийшли батьки Сергія Барнича, міський голова Андрій Найда, перший заступник міського голови Мирослав Тихий, заступники міського голови Богдан Білецький та Наталія Кінаш, керуючий справами виконавчого комітету Олег Савка, начальник управління освіти Ірина Люклян, начальник управління культури, національностей та релігій Любов Джуган, члени родини загиблого військовослужбовця, представники громадської спілки «Громадське об'єднання Калущини учасників бойових дій (АТО) на сході України», учні, педагоги школи та жителі мікрорайону.

 Право відкрити барельєф, створений калуським скульптором Ігорем Семаком, було надано батьку Сергія Барнича - Михайлу Степановичу та голові громадської спілки «Громадське об'єднання Калущини учасників бойових дій (АТО) на сході України» Олександру Соколовському.

  Разом із батьками шану нашому герою-земляку віддав і міський голова Андрій Найда, який висловив щирі слова вдячності батькам за те, що вони виховали такого сина-героя.

  Також до слова були запрошенні: мама Сергія Барнича - Любов Іванівна, Боднар Федір Іванович, директор Калуського ліцею №7  Володимир Кіндрат, учасник АТО Володимир Кушлик.

  Зі слів друзів та бойових побратимів, Сергій був дуже світлою, позитивною людиною, завжди сумлінно ставився до виконання військових обов’язків і бойових завдань, був вмілим бійцем, надійним побратимом.

  Присутні вшанували пам’ять про Героя хвилиною мовчання та поклали квіти до барельєфу, який став безсмертним символом пам’яті Героя.

Довідка.

Калушанин Сергій Барнич загинув 26 березня 2021 року під час проходження військової служби за контрактом в районі проведення ООС в складі 109-го гірсько-штурмового батальйону 10-ї Коломийської гірсько-штурмової бригади.

Сергій Барнич народився 11 січня 1974 року в нашому місті. Після закінчення середньої школи №7 вступив у Калуський хіміко-технологічний технікум, де отримав спеціальність техніка-електрика.

Свою трудову діяльність Сергій розпочав у 1993 році на тодішньому ВО «Хлорвініл» електромонтером централізованої енергослужби виробництва «Хлорвініл». У 2010 році був призначений майстром електротехнічного цеху ТОВ «КАРПАТНАФТОХІМ». На цій посаді він працював до 2015 року, коли був призваний на військову службу.

Повернувшись у 2016 році знову на підприємство і пропрацювавши кілька місяців, він уклав контракт на військову службу в 109-й гірсько-штурмовий батальйон 10-ї Коломийською гірсько-штурмової бригади на посаду сапера (розмінування).

У грудні 2020 року з нагоди четвертої річниці 109-ого окремого гірсько-штурмового батальйону 10-ї ОГШБр Сергій Барнич був нагороджений грамотою міського голови та медаллю «За гідність та патріотизм».

Інші новини