21o

ПРОБЛЕМИ РЕЛОКОВАНИХ НА ПРИКАРПАТТЯ ПІДПРИЄМСТВ ПІДНІМАТИМУТЬ НА НАЙВИЩОМУ РІВНІ

  • 2023.08.18 14:19
    • Все для внутрішньо переміщених осіб
    • Трансляції
    • Відео
  • 447

 Івано-Франківська область – четверта із-поміж 15-и в Україні за кількістю релокованих підприємств. 80 бізнесів переїхали сюди від початку повномасштабного вторгнення.

  25 із них – у Калуській громаді. Наразі у громаді працює 18 релокованих підприємств. Очікують ще два. Можливості для подальшої релокації пропонуватиме і індустріальний парк «Галіція». Зараз триває реєстрація об’єкту у Мінекономіки. Релокований бізнес – у фокусі уваги міжфракційного депутатського об’єднання у Верховній Раді «ВПО України».

   Депутати із об’єднання відвідали два релоковані у Калуш підприємства. Підприємство «Моторімпекс» із Харкова працює у Калуші майже рік. Виготовляють гідравлічні системи і запчастини. Дає роботу сотні працівників, більшість із яких – внутрішньо переміщені особи. До кінця року планують дати роботу ще 25-м працівникам. Підтриємство «Олвуд», фактично, відтворило виробництво у Калуші. Виготовляють міжкімнатні двері. Більшість потужностей на Харківщині знищили окупанти. Зараз 70% продукції підприємство експортує. Там працюють 90 людей, більша половина – ВПО і переміщені працівники із Харківщини.

   Проблеми, з якими стикається релокований бізнес, обговорили під час дискусійної панелі. Це, зокрема: - важливість популяризації релокованих підприємств у громадах, адже тут вони планують залишити виробничі потужності навіть після переїзду; - рівний доступ до державних програм допомоги і грантів; - труднощі із наймом працівників-чоловіків в умовах мобілізації; - налагодження роботи місцевих Центрів зайнятості. Депутати підніматимуть питання на найвищому рівні. А проблеми, які виявили на Прикарпатті, контролюватимуть і надалі Економічний фронт – важливий!

Інші новини