19o

Відділу муніципальної інспекції – три роки

  • 2024.03.27 16:08
    • Громада
    • Муніципальна інспекція інформує
    • Медіацентр "КМТ"
    • Відео
  • 148

У січні 2021 року Калуська міська рада прийняла рішення про створення відділу муніципальної інспекції при управлінні з питань надзвичайних ситуацій. Згідно з Положенням про відділ визначили відповідні повноваження, завдання і функції новоутвореної структури.


Відділ муніципальної інспекції працює за трьома напрямками: охорона громадського порядку; контроль за станом благоустрою; контроль за станом паркування.


Основу сектору з охорони громадського порядку склали працівники ліквідованого формування «Міська варта». Чотирнадцять (за штатом) інспекторів патрулюють місто у дві зміни: з 08:00 до 16:00 і з 16:00 до 23:00. У частині правопорушень, які не входять до їхніх повноважень, інспектори з охорони громадського порядку тісно співпрацюють з органами національної поліції і з національною гвардією.


Для контролю за станом паркування було запроваджено інститут інспекторів, як посадових осіб, які мають право притягати до адміністративної відповідальності за порушення правил паркування.


У секторі контролю за станом благоустрою працюють три особи, у секторі контролю за станом паркування – також три інспектори.
Щоденно патрулюючи місто інспектори з благоустрою пишуть приписи за порушення правил благоустрою, інспектори з паркування складають постанови про притягнення до адмінвідповідальності.


За 2022 рік за порушення правил паркування було складено 2600 адміністративних матеріалів, упродовж 2023 року – 2700.
Частина матеріалів за несплату штрафів перебуває на виконавчих провадженнях.


Місцевий бюджет від цих штрафів поповнився у 2022 році на 792 тис. грн, торік – на майже мільйон гривень.
«Якщо хочемо жити по-європейськи – має бути порядок. І забезпечення цього порядку є завданням відділу муніципальної інспекції», – переконаний Михайло Костельний, начальник відділу муніципальної інспекції управління з питань надзвичайних ситуацій Калуської міської ради.
Більше про роботу муніципальної інспекції – у відео.

Інші новини