20o

Відбувся семінар для суб’єктів господарської діяльності

  • 2022.01.18 12:26
    • Громада
    • Економіка
  • 328

17.01.2022 р. управлінням економічного розвитку міста міської ради та головним управлінням ДПС України в Івано-Франківській області організовано та проведено семінар для суб’єктів господарської діяльності щодо новацій податкового законодавства, застосування реєстраторів розрахункових операцій (РРО) та програмних реєстраторів розрахункових операцій (ПРРО) платниками єдиного податку. Кількість учасників семінару склала 125 осіб.

    На початку семінару заступник міського голови Богдан Білецький  зауважив, що основне з проблемних питань, яке турбує більшість фізичних осіб-підприємців (платників єдиного податку), це застосування реєстраторів розрахункових операцій з 1 січня 2022 року відповідно до Податкового кодексу України, тому за дорученням міського голови Андрія Найди було організовано проведення такого семінару.

    Начальник управління економічного розвитку міста міської ради Юрій Соколовський проінформував присутніх про проведені в 2021 році тренінги з питань застосування реєстраторів розрахункових операцій для суб’єктів господарської діяльності, що перебувають на спрощеній системі оподаткування.

   Заступник начальника Головного управління ДПС в Івано-Франківській області Наталія Зікрата зауважила, що Верховна Рада не відтермінувала застосування касових апаратів для фізичних осіб-підприємців, однак Постановою Кабінету Міністрів України від 23.12.2021 № 1359 дещо зменшила коло платників, які мають використовувати РРО.

    У ході семінару заступник начальника відділу фактичних перевірок управління податкового аудиту ГУ ДПС в Івано-Франківській області Ігор Кравець більш детально розповів суб’єктам господарської діяльності про норми Постанови та роз’яснив новації щодо застосування реєстраторів розрахункових операцій (касових апаратів), платіжних терміналів і ведення обліку товарних запасів платниками єдиного податку.

Використовуючи відео презентацію старший державний інспектор Калуської ДПІ Оксана Бахур детально розповіла про порядок реєстрації програмних реєстраторів розрахункових операцій та зауважила, що платники, які бажають зареєструвати програмні РРО, можуть отримати інформаційну підтримку в податковій службі за номерами телефонів (0342) 77-18-68 або 77-18-86, а також  звернутись за допомогою до Центрів обслуговування платників за місцем реєстрації.

Суб’єкти господарювання відповідно мали змогу задати питання та отримати фахову відповідь.

 

Управління економічного розвитку міста

Калуської міської ради

Інші новини