3o

Відбулося засідання постійної комісії з питань гуманітарної роботи, законності та антикорупційної політики

  • 2024.01.22 16:44
    • Громада
  • 156
На порядок денний засідання постійної депутатської комісії з питань гуманітарної роботи, законності та антикорупційної політики Калуської міської ради, що відбулася сьогодні, 22 січня, винесли 16 питань.
   ✅Члени комісії заслухали інформацію щодо плану роботи Калуської міської ради на 2024 рік, розглянули внесення змін до декількох рішень Калуської міської ради та окремих цільових програм. Зокрема, до Програми соціального захисту та Програми фінансової підтримки спорту вищих досягнень та громадських спортивних організацій Калуської міської територіальної громади на 2023-2025 роки.
   ✅Також члени комісії погодили проєкт Меморандуму про співпрацю з громадською організацією «Реабілітаційний центр ветеранів війни «4.5.0. Прикарпаття». Документ передбачає спільну участь у грантових програмах, організацію навчальних і просвітницьких заходів та ін.
   ✅Крім того, розглянули питання розширення переліку соціальних послуг, умов і порядку їх надання структурними підрозділами територіального центру соціального обслуговування м. Калуша. Зокрема, планується запровадити нову соціальну послугу фізичного супроводу осіб з інвалідністю внаслідок порушення зору.
   ✅Обговорили на комісії і низку освітніх питань: про встановлення надбавок педагогічним працівникам освітніх закладів на 2024 рік, про зміну назви закладу дошкільної освіти «Чебурашка» та затвердження нової редакції Статуту, про внесення змін до рішення міської ради «Про затвердження штатного розпису комунальної організації (установи, закладу) «Інклюзивно-ресурсний центр Калуської міської ради».
   ✅Йшла мова і затвердження порядку надання фінансової підтримки громадським організаціям Калуської міської територіальної громади за рахунок коштів міського бюджету. Пропонується, зокрема, чітко визначити перелік послуг, на які можуть спрямовуватися кошти (на відрядження спортсменам, комунальні послуги, транспортні витрати та ін.), а також затвердити обов’язкову звітність громадських організацій по витрачених коштах.
   ????За кожним із питань порядку денного прийнято рішення.
   ❗Вони матимуть рекомендаційний характер під час розгляду питань на пленарному засіданні сесії Калуської міської ради, яке відбудеться вже 25 січня.
Інші новини