25o

Відбулося засідання міської комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій під головуванням міського голови Андрія Найди

  • 2023.07.07 18:05
    • Надзвичайні ситуації
  • 151

Питання одне - про ліквідацію наслідків негоди на території Калуської громади в зв’язку з виникненням надзвичайної ситуації 07 липня 2023 року.

Заступник начальника управління з питань надзвичайних ситуацій Олег Тарбєєв повідомив, що найбільше наслідків негоди відчули мешканці ж\м Підгірки. Є поодинокі випадки підтоплення будівель і на території міста. В селі Студінка в наслідок підняття води в річці «Млинівка» підтоплено близько 80-ти домогосподарств.
Для надання допомоги населенню було залучено особовий склад відділення ГУ ДСНС. Спільно з працівниками національної поліції та муніципальної інспекції здійснювали обхід підтоплених будинковолодінь в районі Підгірки з метою надання допомоги населенню, проведення евакуації. Під час інтенсивного прибуття води у церкві Підгірок перебували мешканці на літургії, яких було евакуйовано. Всього 30 осіб. А також 8 дітей з літнього табору.
Міський голова зазначив що в селах де були прочищені рови, проблем набагато менше ніж там де були занедбані, а саме Бабин-зарічний, Мислів, Ріпянка,
Щодо мікрорайону Підгірки – багато роботи було зроблено, а саме – очищено русла річок Млинівки та Сівка.
Загальна протяжність річки млинівки понад 4,3 км. З початку 2020 року почали інтенсивно проводити зачистку русла, його розширення і поглиблення, підняття місточків. Всього за весь час прочистили 3,2 км. Решта - обстежили, проте не вдалося зайти техніці через розміщення обість над руслом річки. Адже частина домоволодінь збудована в межах оохоронної зони, до 96 року це було 5 метрів, а зараз - 25 м. Тому деякі ділянки не має змоги прочистити через розміщення огорож на її території.
Також, проблема в тому, що з лісового масиву сходять 4 потічки, які через інтенсивні дощі стають повноводними річками. Значний вплив на рівень річок громади має і повноводна Лімниця.
Федунків Віталій, заступник начальника головного управління ДСНС Івано-Франківської області, запропонував звертатися при потребі щодо транспорту для евакуації людей та проведенню відновлюваних робіт.
А відновлювальні роботи розпочнуться вже завтра, коли спаде рівень води. Буде надано допомогу населенню по відкачуванню води з територій. Звертатися за номерами телефонів 101 або 6-00-26.
Також будуть виставлені чергові пости поліції та рятувальників в найбільш постраждалих районах – Підгірках та в селі Студінка - для можливості переміщуватися підтопленими територіями.

Комісією ситуація визначена як надзвичайна ситуація місцевого рівня.

Інші новини