27o

Відбулося засідання Комісії з питань захисту прав дитини

  • 2021.11.04 07:50
    • Соціальна сфера
  • 539

      Забезпечення реалізації прав дитини на життя, охорону здоров’я, освіту, соціальний захист, сімейне виховання та всебічний розвиток – найважливіший пріоритет у кожній громаді, державі. 3 листопада 2021 року під головуванням заступника міського голови Надії Гуш відбулося чергове засідання Комісії з питань захисту прав дитини, яке проходило в закритому режимі через карантинні обмеження.

        На порядку денному було 25 питань, серед яких найбільше тих, що стосувалися майнових прав малолітніх та неповнолітніх дітей, розроблення, здійснення заходів й схвалення рекомендацій сім'ям дітей влаштованих/зарахованих на цілодобове перебування до закладів та щодо подолання причин виникнення потреби в такому влаштуванні, доцільності позбавлення батьківських прав.   

     Відповідно до рішення Комісії по трьох заявах надано дозвіл на вчинення цивільно-правової угоди в інтересах малолітніх та неповнолітніх дітей, надано дозвіл на реєстрацію місця проживання малолітньої дитини без згоди батька.  Один заявник отримав відмову, щоб не допустити порушень в інтересах малолітньої дитини, які охороняються законом. Розгляд ще однієї заяви перенесено на наступне засідання Комісії, у зв'язку із доопрацюванням матеріалів справи. 

    Прийнято рішення про доцільність позбавлення батьківських прав п'ятьох батьків відносно чотирьох дітей, щодо ще двох батьків питання буде розглянуто повторно на наступному засіданні Комісії. Також визначено спосіб участі батька у спілкуванні та вихованні доньки, яка проживає окремо.
    За рішенням Комісії  перенесено на наступне засідання розгляд питань щодо доцільності позбавлення батьків батьківських прав, доцільності визначення місця проживання малолітніх дітей та питання про відрахування неповнолітнього з дитячого будинку сімейного типу. 
    Відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 04.08.2021 № 843 «Деякі питання соціального захисту дітей, влаштованих на цілодобове перебування до закладів різних типів, форм власності та підпорядкування», членами комісії схвалено рекомендації вісьмом сім'ям.

     Матеріали справ щодо майнових питань, припинення піклування та визначення способу участі у вихованні й спілкуванні з дитиною будуть передані для розгляду на засідання виконавчого комітету Калуської міської ради.

Інші новини