19o

Відбулося чергове засідання Калуської міської ради

  • 2022.08.25 16:59
    • Громада
  • 235

Було розглянуто, як завжди, багато питань. А на окремих рішеннях варто закцентувати увагу, бо вони цікаві для всієї громади.

   Перш за все – затверджено Положення про присвоєння звання «Почесний громадянин Калуської міської територіальної громади». До сьогодні ми користувалися схожим документом, але він стосувався тільки міста Калуша. А, оскільки ми є великою громадою, в складі якої 16 сіл, і почесне звання теж потребувало розширення своєї юрисдикції. До слова – всіх дійсних Почесних громадян міста Калуша урівняли в пільгах з Почесними громадянами громади. Йдеться про:
- безоплатний проїзд у комунальному громадському транспорті;
- пільгове зубопротезування;
- пільга з оплати 50% вартості комунальних послуг в межах норм споживання з водопостачання, водовідведення, теплопостачання, вивезення та захоронення твердих побутових відходів.
   Не менш цікавим для мешканців нашої громади є сьогоднішнє рішення про преміювання випускників загальноосвітніх закладів за найвищі отримані бали (200) в національному мультипредметному тестуванні. За три предмета (600 балів) – 10 тис. грн, за два (400 балів) – 6 тис. грн, за один (200 балів) – 4 тис. грн. Така ініціатива є добрим прикладом для молоді, що знання цінуються і можуть приносити дохід.
   Ще з важливого – прийняли Програму залучення інвестицій та міжнародного співробітництва, за рахунок перерозподілу коштів бюджету, в тому числі й зі зекономлених коштів заробітної плати виконкому, виділили 2,2 млн. грн на медичне обладнання для реабілітаційного відділення ЦРЛ та медикаменти, 1,1 млн грн. спрямували на виконання комплексу ремонтних робіт внутрішньобудинкових мереж електропостачання житлових будинків, які відключені від квартальних котелень задля упередження аварій протягом опалювального періоду.
   На сьогоднішньому засіданні розглянули ще низку архітектурних, майнових та земельних питань. 

Інші новини